Oud-predikant Oostkapelle overleden

ROTTERDAM – Ds J. Driessen, oud-predikant van de Gereformeerde Gemeente in Oostkapelle, is vrijdag 12 februari 2021 op 81-jarige leeftijd in zijn woonplaats Rotterdam overleden.

Ds J. Driessen

Jacob Driessen werd op 25 juli 1939 geboren in Maartensdijk. In 1969 werd hij toegelaten tot de Theologische School in Rotterdam. Zijn eerste gemeente werd Oostkapelle, waar hij in 1973 werd bevestigd in het ambt. Daarna stond hij achtereenvolgens in Moerkapelle (1977), Ridderkerk-Slikkerveer (1982), Bophuthatswana in Zuid-Afrika (1985), Woerden (1992), Doetinchem (1997) en ’s-Gravenhage-Centrum (Den Haag-Scheveningen) (2002).

Zijn uitzending als zendingspredikant naar Afrika gebeurde vanuit de Gereformeerde Gemeente in Vlissingen. Na zijn terugkeer in Nederland werd hij zendingsdeputaat. In 2009 ging ds Driessen met emeritaat, maar hij bleef tot het najaar van 2020 voorgaan in vacante gemeenten.

In 2001 werd ds Driessen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, toen hij afscheid nam van het bestuur van de Jeugdbond van de Gereformeerde Gemeente (JBGG), waarvoor hij ruim veertig jaar actief was, onder meer als secretaris en voorzitter.

De predikant maakte verschillende jaren deel uit van de commissie zomerkampen en zat in de redactie van het jongerenblad ‘Daniël’, waarvan tussen 1976 en 1985 als hoofdredacteur. In de jaren zestig was hij betrokken bij een commissie reorganisatie, die geleid heeft tot een andere organisatievorm van het jeugdwerk, subsidieaanvragen en de benoeming van de eerste beroepskracht.

Ds Driessen was, samen met ds J. Kole en ds J. Golverdingen, coauteur van de tiendelige serie boekjes ‘Met de kerk der eeuwen’, een catechisatiemethode, waarin een aantal boeken uit het Oude Testament, zondagen uit de Heidelbergse Catechismus en de Nederlandse Geloofsbelijdenis worden besproken.

Dominee Driessen wordt donderdag 18 februari om 12.00 uur in besloten kring begraven op de begraafplaats Vredehof in Ridderkerk. De rouwdienst begint om 10.30 uur in de Eben-Haezerkerk in Slikkerveer. De rouwdienst en plechtigheid zijn te volgen via de begrafenisverzorger.