Oud-predikant Piet Roos van CGK Middelharnis overleden

MIDDELHARNIS – Ds P. de Roos, emerituspredikant binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken en onder meer oud-predikant van de CGK Middelharnis, is dinsdag 26 oktober 2021 op 82-jarige leeftijd overleden.

Piet Roos werd in 1938 geboren in Utrecht. Hij was predikant van de Christelijke Gereformeerde kerken in Nijkerk (1964), Middelharnis (1967), Harderwijk (1973), Utrecht-Noord (1981) en Damwoude (1995). Hij ging in 2006 met emeritaat, na 57 jaar domineeschap.

Ds Piet Roos.

Ds Roos was onder meer redactielid van Bewaar het Pand, een stichting die zich via een tweewekelijks blad inzet voor het behoud van de oude gereformeerde beginselen. Zo sprak ds Roos zich een aantal jaar geleden uit tegen vrouwelijke ambtsdragers.

De predikant was driemaal afgevaardigde naar een generale synode. Ds Roos zat daarnaast in het bestuur van de stichting Schuilplaats (een landelijke, interkerkelijke instelling voor Bijbels genormeerde psychosociale hulpverlening) en beantwoordde tientallen vragen in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

Hij was tevens co-auteur van het boek: ‘Voor altijd getroost’.