Oud-predikant Vrouwenpolder overleden

VROUWENPOLDER – Emeritus predikant Ds P.J. Hofland, oud-predikant van de Gereformeerde kerk in Vrouwenpolder, is woensdag 19 januari 2022 op 76-jarige leeftijd in zijn woonplaats Wezep overleden.

Ds Peter Hofland

Pieter Johannes (Peter) Hofland werd op 28 mei 1945 geboren in Maassluis. Hij studeerde aanvankelijk Frans. Toen hij een halfjaar in het zuiden van Frankrijk doorbracht ontmoette hij een protestantse dominee die hem vertelde dat ze predikanten nodig hadden. Daarop besloot hij theologie in Kampen te gaan studeren, met de bedoeling ooit terug te keren naar Frankrijk. Het contact verwaterde echter en hij bleef in Nederland, waar hij onder meer zondagsschool gaf, samen met Maarten ’t Hart.

Op zijn dertigste werd Peter Hofland in zijn eerste gemeente Vrouwenpolder in het ambt bevestigd (1975). Vier jaar later werd hij geestelijk verzorger bij de Koninklijke Luchtmacht (1979). Een overplaatsing naar Duitsland zag hij niet zitten en zo kwam hij in 1982 in de gereformeerde Kruiskerk van Wezep-Hattemerbroek terecht. Hij kon toen uit veel beroepen kiezen, maar Wezep leek hem een boeiende en bloeiende gemeente, waar ook veel militairen woonden. De predikant is er altijd gebleven, want hij voelde zich thuis op de Veluwe. In 2010 ging ds Hofland met emeritaat.

Ds Hofland schreef twee boeken met betrekking tot het levenseinde.

De begrafenis van ds Hofland was op 25 januari in Wezep.