Ouderen vierden een geweldige vakantie in Doorn

DOORN/MIDDELBURG/ZIERIKZEE – Een week van spelletjes, wandelen, fietsen, uitjes, gesprekken, samen de Zeeuws Weerzienkrant lezen, kortom een week vol gezelligheid en gezelschap, lachen en zingen. De Zeeuwse ouderen en hun begeleiders die een mooie vakantie doorbrachten in Nieuw Hydepark in Doorn kwamen afgelopen zaterdag weer thuis.

Het thema van de vakantieweek was ‘Neem de tijd’. Dat werd meteen bij aankomst duidelijk, want op papieren klokken konden de gasten aangeven waar ze tijdens de vakantie de tijd voor wilden nemen. De zaal was feestelijk versierd met ballonnen en een welkomstbord.

Ds Piet de Graaf uit Kruiningen, die meeging als pastor, ging zondags voor in de kerkdienst, waarin ook het Avondmaal werd gevierd. Zijn boodschap was: neem er de tijd voor, en geniet van het brood en de wijn die je krijgt. De zondagavond was gevuld met het zingen van bekende christelijke liederen onder begeleiding van Rineke de Wit.

Op de koffie bij dominee Piet.

De week kende verder een dag van lekker bewegen, een puzzeltocht, waarbij uitgebeelde spreekwoorden moesten worden geraden en een optreden van entertainer Adri Oosterling, de Zeeuwse troubadour. Het uitje ging naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur. Even terug in de tijd, die voor veel gasten een herkénbare tijd vormt. Er waren een alternatieve bingo (met voor iedereen een prijs) en een dag van ontmoeting met bezoek van familie en vrienden. Een aantal gasten ging op de koffie bij dominee Piet, waar men kon vertellen wat het geloof voor hem of haar betekent in het dagelijks leven. Daar zette dominee Piet dan weer een passende Bijbeltekst bij.

Coördinator Colinda van der Maas bedankt Flip de Leeuw en Gert Stoutjesdijk.

Het optreden van shantykoor Windstilte werd afgelast omdat enkele gasten corona bleken te hebben. Eén van de gasten, Joop Eshuis, zorgde toch voor een goede sfeer door op het orgel te spelen. De winkeldag in Veenendaal had als uitdaging een prijs voor wie het meeste spendeerde en degene die het minst had uitgegeven moest ’s avonds een rondje geven. De laatste dag van de vakantie werd door de dames (en een paar heren) doorgebracht in de beautysalon om krullen en nagels te laten verzorgen. Als afsluiting was er ’s middags een vesper met als thema TIJD (toekomst) over een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Natuurlijk was er ook een fotoshoot, waarbij de gasten met ‘hun’ vrijwilliger op de foto konden.

Bij het diner vrijdagavond werden verschillende mensen in het zonnetje gezet voor hun inspanningen. Er was vooral even aandacht voor Flip de Leeuw en Gert Stoutjesdijk, de vroegere coördinatoren, die dit jaar voor het laatst meegingen. Zij geven het stokje door aan Colinda van der Maas, die dit jaar voor het eerst coördinator was. Met een quiz, voordrachten en liedjes werd een geslaagde week afgesloten, want zaterdag brachten de bussen iedereen weer naar huis.