Pastoor Verdaasdonk overleden

ZIERIKZEE – Anton Verdaasdonk, die in de Stille Week zijn afscheid aankondigde als pastoor van Schouwen Duiveland, is maandag 2 april 2018 overleden op 86-jarige leeftijd. Hij was al enige tijd ernstig ziek. Dat meldt de Nieuwsbrief van de H. Pater Damiaanparochie.

Erik Steegmans, voorzitter parochiekern Schouwen-Duiveland, schrijft:  ,,”Beste medeparochianen en gasten”, met deze woorden begroette pastoor Verdaasdonk ons altijd in onze kerk. Dit zullen we niet meer kunnen horen uit zijn mond. Op tweede Paasdag is hij naar de Hemel geroepen. In zijn afscheidsbrief schreef hij dat hij hoopte dat hij iets voor ons had mogen betekenen. Ik denk dat ik namens vele mensen kan spreken als ik zeg dat hij een hele goeder herder was, die met aandacht en liefde zijn kudde heeft geleid. Voor velen van ons heeft hij juist heel veel betekend. Wij zijn daarom ook heel verdrietig dat hij niet lijfelijk meer bij ons kan zijn, maar we vinden troost in de gedachte dat hij naar de Heer mag gaan.”

De avondwake begint vrijdag 6 april om 19.00 uur in de Willibrorduskerk aan de  Hoge Molenstraat 86 in Zierikzee. De afscheidsdienst begint op zaterdag 7 april om 11.30 uur in de kapel van het zorgcentrum  Park Zuiderhout, Arnold Jansenlaan 46 in Teteringen. (Hier is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.)  Het parochiekoor  uit Zierikzee zal hem met zang bij dit afscheid begeleiden. Na deze dienst volgt de begrafenis op het kerkhof  van de Congregatie bij begraafplaats Zuylen, Tuinzichtlaan 11 in Breda.