Pastor Jan van Oers (80) neemt afscheid van Toeristenkerk Zoutelande

ZOUTELANDE – Pastor Jan van Oers (80) neemt zondag 8 september 2019 afscheid als pastor van de Toeristenkerk Sint Catharina in Zoutelande. Dat gebeurt tijdens de eucharistieviering, die om 10.00 uur begint. Het is tevens de laatste viering in het vakantieseizoen 2019 in Zoutelande. Pastor Van Oers gaat samen met diaken Koen van Loon voor in de viering.

Pastor Jan van Oers. foto Parochie Onze Lieve Vrouw in ‘t Woud

Jan van Oers werd geboren in Wouw. Hij volgde de priesteropleiding in Ypelaar (Breda) en daarna Bovendonk (Hoeven). Na zijn priesterwijding op 12 juni 1965 werd hij kapelaan in Baarle-Nassau en daarna pastoor in Fijnaart en Willemstad. In 1994 kwam daar Dinteloord bij. Van 1970 tot 1972 was hij enkele maanden per jaar reservelegeraalmoezenier. Na zijn pensionering in 2004 verhuisde hij van Fijnaart naar Roosendaal. Niet alleen zette hij zich vanaf die tijd in voor zorgevenementen in het maatschappelijk werk, hij verleende ook als pastor assistentie in Achtmaal, Klein-Zundert en Wernhout. Al gauw werden meer beroepen op hem gedaan en hij ging regelmatig aan de slag in Huize Elisabeth in Roosendaal en in Etten. Ook hielp hij regelmatig bij de broeders in Huijbergen en de zusters Charitas in Roosendaal.

In de zomermaanden ging hij iedere zondag voor in de strandkerk in Zoutelande. Ook in de regio Gilze en omgeving Alphen ging hij voor in vieringen.

De toeristenkerk Sint Catharina aan de Bosweg in Zoutelande vierde in 2009 het vijftigjarig jubileum met een viering waarin voorgingen emeritusbisschop Hubertus Ernst, emerituspastor Jan van Oers en pastoor Paul de Maat.