Pater Thaddeus de Deckere komt pastoraal team Boven de Schelde versterken

VLISSINGEN – Bisschop mgr Jan Liesen heeft pater Thaddeus de Deckere met ingang van 1 juni 2020 benoemd tot priester en teamlid van het pastoresteam in de H. Maria Parochie Walcheren en de H. Pater Damiaanparochie op de Bevelanden (samen het pastoraal team Boven de Schelde).

Pater Thaddeus de Deckere

De benoeming werd bekend gemaakt door pastoor Fons van Hees tijdens de online Pinksterviering in de H. Maria Magdalenakerk in Goes op 31 mei.

Pater Thaddeus (Thaddy) de Deckere (60) is lid van de congregatie van St Joseph’s Missionary Society (latijn: Societas Missionarium Sancti Joseph de Mill Hill, MHM) ook bekend als de Missionarissen van Mill Hill. De Deckere is geboren in Hulst en opgegroeid in Zeeuws-Vlaanderen. In 1991 werd hij tot priester gewijd voor de congregatie van Mill Hill. Tot 2010 was hij als missionaris werkzaam in India. De afgelopen tien jaar woonde en werkte pater De Deckere in Engeland, waar hij zich inzette voor de congregatie van Mill Hill. Eind vorig jaar kwam hij naar Nederland om zich te oriënteren op een pastoraal-missionaire taak. Hij zal in de parochies Boven de Schelde deelnemen aan de algemene pastorale taken en taken op zich nemen die passen bij zijn ervaring als missionaris. Het is de bedoeling dat pater De Deckere gaat wonen op Walcheren. Totdat de huisvesting daar geregeld is woont hij in de woning bij de toeristenkerk in Burgh Haamstede.

De installatie van pater De Deckere door drs. Geerten Kok is op zondag 5 juli 2020 in de H. Maria Magdalenakerk in Goes. Deze viering zal online worden uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl.

bron: H. Maria Parochie Walcheren, Peter Vrancken