Piet de Jong neemt afscheid

OUD-VOSSEMEER – Dominee P. (Piet ) L. de Jong neemt zondag 6 september afscheid van de Hervormde Gemeente van Oud-Vossemeer. Dat gebeurt in de morgendienst die aanvangt om 10.00 uur. Daarin zal ook voorgaan dominee S.A. Doolaard. De dienst is bij te wonen door leden en genodigden. Door de coronacrisis is er slechts plaats voor 70 bezoekers.

Pieter L. de Jong (1947) studeerde na het Gymnasium in Middelburg theologie in Utrecht. Hij werd in 1974 verbonden aan de Evangelisch Reformierte Gemeinde (EKD Duitsland) in Laar. Daarna volgden de Hervormde gemeenten in Asperen (1980), Nunspeet (1986) en Rotterdam-Delfshaven (1992). Daar preekte hij zondag 3 november 2012 afscheid wegens emeritering. Vervolgens diende hij Wijk bij Duurstede als interim-predikant van 2013-2017. Sinds 1 september 2017 was hij in dezelfde hoedanigheid verbonden aan Hervormd Oud-Vossemeer.

Als synodelid was dominee De Jong actief betrokken bij de totstandkoming van de Protestantse Kerk in Nederland. Piet de Jong was redacteur van het tijdschrift Kontekstueel en schreef meerdere boeken, waaronder ‘Stadspelgrims’ (2012) en’ Sores en Zegen, mijn verhaal met de kerk’ (2018).

Klik hier voor verhaal Piet de Jong over de coronacrisis, waarin hij zijn verbazing uitsprak over de brave opstelling van de kerk
Klik hier voor verhaal over boek Sores en Zegen, mijn verhaal met de kerk’

Ds Piet de Jong
Tags:
,