Rens Stobbelaar nieuwe geestelijk verzorger ADRZ

GOES – Rens Stobbelaar, op afroep beschikbaar als pastoraal werker voor het pastoresteam Boven de Schelde, is per 1 april 2020 voor 16 uur per week benoemd tot geestelijk verzorger in het Admiraal De Ruyterziekenhuis in Goes. Hij is daarmee de opvolger van Marjolein van Roekel, die vorig jaar vertrok bij het ADRZ. Stobbelaar blijft het pastoresteam assisteren.

Rens Stobbelaar

Op dit moment telt het ADRZ drie geestelijk verzorgers: Ds. Jeannette van den Beukel, Jacoline de Koe en Marianne Zandbergen. Laatstgenoemde gaat binnenkort met pensioen. Stobbelaar heeft inmiddels al kennis gemaakt met zijn toekomstige collega’s. ,,Dat waren bijzonder prettige gesprekken’’, zegt Rens Stobbelaar die erg blij is met zijn benoeming in het ziekenhuis.

,,Vroeger heb ik al tien jaar als geestelijk verzorger gewerkt in het Canisius Wilhelmina-ziekenhuis in (CWZ) Nijmegen. Dat is qua omvang ongeveer driemaal het ADRZ. Ik ken de ziekenhuiswereld dus’’, aldus Stobbelaar die zijn huidige dienstverband bij Zorgstroom zal beëindigen.

Als geestelijk verzorger is Rens Stobbelaar er, samen met zijn collega’s, in het ADRZ voor iedere patiënt. ,,Maar katholieke mensen die naar mij vragen, ga ik uiteraard bezoeken.’’

Naar verwachting zal Rens Stobbelaar zes keer per jaar voorgaan in de oecumenische vieringen die iedere zondagmorgen om 10.00 uur worden gehouden in Zaal 60, op de eerste verdieping van het ziekenhuis. Patiënten zijn van harte welkom, alleen of samen met familie of vrienden. Op vrijdagmiddag worden de patiënten door vrijwilligers uitgenodigd voor de zondagse dienst en zij bieden graag een helpende hand om patiënten naar de dienst te begeleiden. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een kopje koffie of thee te drinken. De eerste viering waarin Rens Stobbelaar zal voorgaan is op Eerste Paasdag, zondag 12 april 2020. ,,En dat is een mooie start’’, vindt Stobbelaar.

Bron: Nieuwsbrief H. Maria Parochie Walcheren, tekst en foto Peter Vrancken