Saskia van Meggelen volgt Karin van den Broeke op

UTRECHT – Ds. Saskia van Meggelen (1967, Zuidland) is vrijdag 10 maart 2018  verkozen tot preses van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Zij volgt ds. Karin van den Broeke op die de afgelopen vijf jaar preses is geweest. Ds. van Meggelen is blij met het vertrouwen dat de generale synode in haar stelt. “Ik houd van de Kerk, al mijn leven lang, en op wat voor plaats God mij ook roept, daar wil ik zijn Kerk dienen. Voor mij is dat nu deze plek.”

Van Meggelen is momenteel predikant van de protestantse gemeente Breda. Daarvoor is zij predikant geweest in Gravenmoer, Almkerk en Lopik. Van Meggelen studeerde theologie aan de TUA-Apeldoorn (CGK) en de ThUK te Kampen. Ze is afgestudeerd in Kerkrecht, Systematische Theologie en Nieuwe Testament.

Naast haar predikantschap bekleedt Van Meggelen op dit moment een aantal bestuurlijke functies: ze is lid CIO-M (Contactorgaan in overheidszaken militairen), lid van Kerk & Krijgsmacht, bestuurslid Seminarium Bond Vrije Evangelische Gemeenten, lid regiowerkgroep Vacare en kerkvisitator Brabant/Zuid-Limburg.

Overige gekozen leden moderamen

Daarnaast is ouderling Yke Luinenberg (classis Westerkwartier) gekozen als assessor III in het moderamen. Hij volgt Adrie Bijl (classis Ede) op. Als assessor II is ouderling-kerkrentmeester Max van der Klooster (classis Dordrecht) herverkozen.

Klik hier voor toespraak dominee Van Meggelen na verkiezing

Kennismakingsinterviews :

Trouw: ‘Charismatische’ Saskia van Meggelen nieuwe preses Protestantse Kerk in Nederland
Reformatorisch Dagblad: PKN-preses ds. Van Meggelen: Ik heb een charismatische inslag