Speciale kerstuitzending Geloof in Zeeland

WEMELDINGE – Het televisieprogramma Geloof in Zeeland van Omroep Zeeland komt met Kerst weer naar de Zeeuwse huiskamers. Ds Arie van der Maas, classispredikant van de Protestantse Kerk voor de classis Delta (Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden) zocht opnieuw de samenwerking met Omroep Zeeland, om zo toch iets extra’s te doen in deze tijd voor met name mensen die veelal afhankelijk zijn van online diensten. Juist in deze periode van het jaar zijn veel mensen op zoek naar hoop en licht.

Vanuit de Raad van Kerken wordt de kerstuitzending momenteel voorbereid. Het programma wordt opgenomen in de Nicolauskerk van Wolphaartsdijk.

Aan de viering wordt meegewerkt door ds Corine van Eck, predikant van deze kerk, Thaddy de Deckere, pater van de H. Pater Damiaanparochie (Schouwen-Duiveland en de Bevelanden) en singersongwriter Broeder Dieleman. Muzikale medewerking komt van de Cantorij van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes onder leiding van Rutger Valentijn Mauritz en de blazers Elmira Rijk en Coen Franken. Organist is Marien Stouten uit Zierikzee.

Deze Geloof in Zeeland kerstspecial wordt uitgezonden op Eerste en Tweede Kerstdag vanaf 9.00 uur (met tot 12.00 uur herhalingen) op Omroep Zeeland televisie, via internet op www.omroepzeeland.nl/livetv en de Omroep Zeeland-app. De aflevering is later ook terug te zien via ons video-archief.

Het programma Geloof in Zeeland kende in 2020 twee series, die als thema meekregen Op zoek naar verbinding (voorjaar) en Op zoek naar het licht (Advent).

Klik hier voor ons verhaal met pater Thaddy de Deckere en klik hier voor ons verhaal met Broeder Dieleman. Klik hier voor een eerder interview met ds Corine van Eck.