Speel mee met Sirkelslag YOUNG

UTRECHT – Het spannende, interactieve spel Sirkelslag YOUNG voor jeugdgroepen van 12 -16 jaar uit heel Nederland wordt weer gespeeld op 5 februari 2021. Als de dan geldende coronamaatregelen het niet toelaten om in een groep op een fysieke locatie te spelen, wordt het spel verplaatst naar vrijdag 28 mei 2021.

Vanaf de eigen locatie speel je het spel met je jeugdgroep online tegen honderden andere groepen uit heel Nederland. Sirkelslag YOUNG is een laagdrempelig spel om jongeren (kerkelijk en niet-kerkelijk) te betrekken bij activiteiten van de kerk. Het kan zelfs een mooi startpunt zijn voor missionair jeugdwerk. Het spel spreekt jongeren aan en brengt hen op een laagdrempelige manier met elkaar in verbinding.

Thema

Dit jaar staat Sirkelslag YOUNG in het teken van keuzes maken, bijvoorbeeld rondom het klimaat en de vluchtelingenproblematiek. De jongeren denken na over de vraag: ‘Wat zou jij doen?’. In de verhaallijn volgen ze een profeet, die hen meeneemt in zijn verhaal en de keuzes die daarin een cruciale rol spelen. Wie die profeet is, daar komen ze later in het spel pas achter.

In de periode voorafgaand aan Sirkelslag YOUNG krijgen de groepen al een aantal hints en opdrachten waarmee ze ontdekken om wie het gaat. De ingeschreven groepen krijgen in januari (of als het spel wordt verplaatst, later) hierover informatie.

Bij de vraag ‘Wat zou jij doen?’ komen ook diaconale projecten en het veertigdagentijdproject van Kerk in Actie aan bod: ‘Ik ben er voor jou – 7x barmhartigheid’.

Inschrijven voor Sirkelslag YOUNG kan tot woensdag 3 februari 12.00 uur. Klik hier om aan te melden.

Zie voor meer informatie Jongprotestant.Protestantsekerk.nl