Tholen vindt nieuwe predikant in ds C. van Ruitenburg

Ds C. van Ruitenburg

THOLEN – De Gereformeerde Gemeente van Tholen kan binnenkort ds C. van Ruitenburg uit Krimpen aan den IJssel als nieuwe predikant verwelkomen. Ds Van Ruitenburg volgt in Tholen ds P.D. den Haan op, die in maart 2020 het beroep uit Rijssen-West aanvaardde.

Ds van Ruitenburg (28 december 1963) had voor hij predikant werd een baan als verkoopleider in de plantenwereld. In 2013 was hij klaar met zijn studie theologie en kon hij beroepen worden. Krimpen aan den IJssel werd zijn eerste gemeente. Hij was in de afgelopen periode tevens consulent in Barendrecht, Capelle aan den IJssel-Middelwatering en Rotterdam-IJsselmonde. Daarnaast is hij deputaat van de Gereformeerde Gemeente.

Zijn ervaringen in de plantenwereld leidden tot het schrijven van het boek ‘Lelie’ onder de doornen?’, met daarin 12 meditaties over planten in de Bijbel waaruit geestelijke lessen zijn te leren. Verder schreef hij ‘Lofzangen Sions’ over de lofzangen van Maria, Zacharias en Simeon als uiting van het leven in hun ziel, en was hij co-auteur van ‘Twee gezichten’, een boek over narcisme.