Warm afscheid van ds Derk Blom

SCHOONDIJKE – De Protestantse Gemeente De Verbinding in West-Zeeuws-Vlaanderen heeft dit weekend afscheid genomen van haar predikant D.F. (Derk) Blom. Hij gaat met emeritaat na 27 jaar predikantschap. Zaterdagavond namen de gemeenteleden al in informele sfeer afscheid van Blom en zijn vrouw Cocky, waarbij tal van herinneringen werden opgehaald, foto’s getoond en voordrachten werden gedaan.

Zondagmiddag was zijn drukbezochte afscheidsdienst in de protestantse kerk van Schoondijke.  Na afloop was er een receptie voor genodigden met aansluitend een maaltijd.

Ds Blom was dertien jaar verbonden aan de Verbinding (Schoondijke, Breskens, Groede, Waterlandkerkje). Hij zette zich in in tal van raden en commissies, was assessor van de classis Zeeuws-Vlaanderen en de motor achter het Huis van Ontmoeting JOTA in Oostburg. Dit Huis van Ontmoeting en Inspiratie is een initiatief van een aantal kerken in West-Zeeuws-Vlaanderen, met veel ruimte voor jongeren.

Derk Blom (13 maart 1952) genoot zijn opleiding aan de Universitaire Faculteit Protestantse Godgeleerdheid in Brussel.  In 2012 werd hij voorzitter van de Protestantse Raad voor Kerk en Israël. Een jaar eerder werd hij al voorzitter van de Stichting Kerk en Vluchteling. Daarnaast is hij sinds 2005 voorzitter van de Stichting Kerkelijke Gemeenteopbouw Oost-Europa.

Voor hij predikant werd was Blom personeels- en bedrijfseconomisch manager in Nes Ammin in Israel. Daarna was hij ruim zeven jaar verbonden aan de VPKB, de Verenigde Protestantse Kerk in België. Hij vertrok in 1998 naar Eindhoven waar hij zeven jaar als predikant werkzaam was, voor hij in 2005 het beroep aannam naar Zeeuws-Vlaanderen.