Wat vond u van Geloof in Zeeland?

OOST-SOUBURG – Omroep Zeeland houdt een enquête over Geloof in Zeeland, het programma dat acht zondagen lang, van Pasen tot Pinksteren, in de Zeeuwse huiskamers een online viering liet zien. Hoe hebben de kijkers Geloof in Zeeland ervaren, wat vinden zij ervan?

Het programma kwam steeds vanuit een ander deel van Zeeland, en kende een breed scala aan voorgangers uit de Protestantse Kerk, Rooms-Katholieke kerk, Doopsgezinde Gemeente,  Vrije Evangelische Gemeente, het Leger des Heils, de Evangelische Rafaëlgemeente in Goes, de Oud Katholieke Kerk in Zeeland, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de Molukse Kerken in Zeeland. Ook de Moskee in Middelburg werkte aan het programma mee.

Bedenker ds Arie van der Maas vindt dat in Geloof in Zeeland de kerkelijke kaart van Zeeland zo breed mogelijk in beeld is gebracht. ,,We konden present zijn in de Zeeuwse samenleving met het Evangelie van Christus. Door het programma is er een begin gemaakt om met verschillende andere godsdiensten meer contact te hebben. De verbindingen tussen kerken moeten we vasthouden.’’

Hij ontving veel positieve reacties op het programma. Een kleine greep:

* Hier is van de nood een kans gemaakt en om zodoende te laten zien wat geloven anno 2020 kan betekenen.
* Wat een prachtige uitzending vanuit Hulst! Zo fraai en sfeervol opgenomen en gemonteerd. Muziek en zang komen ook erg goed uit de verf. Dit smaakt naar meer.
* Ik vond het geweldig, dat juist de verbondenheid in geloven in deze diensten nu in coronatijd kon plaatsvinden. Dat zou anders nog niet zomaar plaatsvinden denk ik en ik hoop dat dat op één of andere manier in stand blijft.
* Het is jammer dat dit de laatste uitzending was.

Heeft u ook van de uitzendingen genoten of denkt u er juist anders over? We horen graag uw mening! Het invullen van de enquête kost hooguit 5 minuten en is anoniem.

Klik hier of op het plaatje om de enquête in te vullen