Webinars GroeneKerken

UTRECHT – GroeneKerken houdt in 2021 webinars over duurzaamheid in de kerk. Met deze reeks wil GroeneKerken (aankomende) groene kerken inspireren om duurzame stappen te zetten, door het delen van kennis en ervaringen. Ook iets voor uw gemeente?

Er zijn vier webinars:

1 Geloof en inspiratie

donderdag 14 januari 2021, 20.00 – 21.30 uur

Geloof en inspiratie gaat over hoe je het kunt volhouden om je eigen leven of je kerk te vergroenen. Met sprekers Theanne Boer en Peter Wesstein. Theanne Boer werkte mee aan publicaties over groen en duurzaam leven in relatie tot Bijbel en geloof. Peter Wesstein is de eerste duurzame diaken van de Protestantse Kerk in Nederland. Dit webinar is bedoeld voor iedereen die geïnspireerd vanuit het geloof met duurzaamheid bezig wil zijn.

2 Beleid en aanpak

donderdag 18 februari 2021, 20.00 -21.30 uur

Beleid en aanpak van verduurzamen handelt over de vraag hoe je je kerk meekrijgt.

Met sprekers Johan van Dalen en Gees Hummel. Johan van Dalen is beleidsadviseur en hij weet hoe lastig het is om plannen in de praktijk te brengen. Gees Hummel vertelt hoe verduurzaming in haar kerk van de grond kwam. Dit webinar is vooral voor degenen die zoeken hoe zij hun kerk meekrijgen om een groene kerk te worden.

3 Energie en klimaat

donderdag 18 maart 2021, 20.00 -21.30

Energie en klimaat behandelt de vraag hoe je je kerkgebouw duurzaam kunt maken. Spreker is Teus van Eck. Hij heeft 40 jaar ervaring in de wereld van energie en milieu en werkte mee aan de toolkit van de landelijke GroeneKerken.

4 Bewust inkopen

donderdag 15 april 2021, 20.00 – 21.30 uur

Bewust inkopen: God in de supermarkt. Hoe kun je bewust inkopen als kerk. Spreker is Alfred Slomp, bekend van ‘God in de supermarkt’ en hij zet mensen aan het denken over mogelijkheden om bewust inkopen te doen. Door middel van diverse opdrachten en gesprekken wordt je aan het denken gezet over je mogelijkheden.

Aanmelden

De webinars zij via ZOOM te volgen. Na opgave ontvangt u een link.

Klik hier om voor een of meer webinars aan te melden.