Wetenschapper Van Nieuw Amerongen wordt dominee in Goes

GOES – Kandidaat G. P. van Nieuw Amerongen uit Stolkwijk heeft het beroep aangenomen dat de Gereformeerde Gemeente uit Goes op hem had uitgebracht.

G. P. van Nieuw Amerongen

Geerten van Nieuw Amerongen (7 oktober 1971) vervult de vacante plaats in Goes die in 2017 ontstond, toen ds C. J. Meeuse met emeritaat ging. Hij zal nauw samenwerken van ds C. van Krimpen die als consulent aan de Gereformeerde Gemeente Goes is verbonden.

Van Nieuw Amerongen werd in juni 2015 toegelaten door het curatorium van de Theologische School Gereformeerde Gemeenten in Rotterdam. Op 17 juni 2019 werd hij beroepbaar gesteld binnen de Gereformeerde Gemeenten.  Sindsdien werden 45 beroepen op hem uitgebracht.

Voor zijn studie theologie studeerde hij biochemie en farmacochemie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij werkte daarna 16 jaar als programmaleider in het Institute for Cardiovascular Research van de VU in Amsterdam (ICAR-VU) en als hoofddocent aan de medische faculteit.  Van 2011 tot 2015 was hij onderzoeker voor de Nederlandse Hartstichting in Amsterdam.