Yoo Eun Seong komt naar Vlissingen

Yoo Eun Seong foto gkv.nl

VLISSINGEN – Yoo Eun Seong wordt de nieuwe predikant van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GLV) in Vlissingen. De kandidaat nam het beroep aan dat de gemeente, die samenkomt in de kerk aan de Lannoystraat, op hem uitbracht. Hij afficheerde zich op de website http://www.gkv.nl/ als volgt: ,,Omdat ik uit een multiculturele achtergrond kom, heb ik oog voor verscheidenheid in de kerk, maar ook voor de waardevolle tradities van de gereformeerde kerken. Vanaf mijn 9e – 13e heb ik in Apeldoorn gewoond, vanaf de 14e – 18e in Korea, en vanaf 18e weer in Nederland. Ik zie een roeping om de kerken te dienen die op dit moment predikanten hard nodig hebben. Veel kerken lopen leeg en m.n. veel jongeren haken vaak af. Anders dan vroeger worden ze meer of minder gedwongen door de culturele sfeer om zelf te kiezen voor het geloof.’’
De  GKV in Vlissingen was vacant sinds dominee Peter Baas op 31 mei 2015 afscheid nam wegens emeritaat.