Zeeuws Weerzien pakt uit met Geloof en Ongeloof

VLISSINGEN – December is een tijd van reflectie en bezinning, even terugkijken en – in deze dagen actueel – je afvragen hoe het vroeger ook al weer ging… De redactie van herinneringskrant Zeeuws Weerzien speelt daarop in met het nieuwe decembernummer, dat als thema meekreeg ‘Geloof en Ongeloof’.

Met trots presenteert Zeeuws Weerzien het nieuwe themanummer ‘Geloof en Ongeloof’.

U vindt in de krant humoristische én serieuze artikelen, geïllustreerd met oude foto’s, die een beeld schetsen hoe de kerk in Zeeland vroeger was. Van katholiek tot protestant, alles komt voorbij. Welke rol speelde het geloof in het dagelijks leven? We lezen over bijvoorbeeld het verdwenen beroep van de koster, Haarlemmer olie in de kerk van Stavenisse, dominees en politici in het bed van één van de redacteuren en Onzevaders en Weesgegroetjes. Ook een themaprijspuzzel ontbreekt niet. Reageren op de artikelen mag ook via redactie@zeeuwsweerzien.nl.

Klik hier om de krant te downloaden. U vindt hier ook de eerder verschenen kranten.

Wat is Zeeuws Weerzien?

Zeeuws Weerzien is de gratis krant vol herinneringen over het Zeeland van de vorige eeuw en bedoeld voor ‘oud en iets ouder’. Jongeren krijgen een mooi tijdsbeeld gepresenteerd. De krant, die ieder kwartaal uitkomt in een oplage van 50.000 stuks, bevat thema-artikelen en oude krantenknipsels. Toch kunt u het hele jaar door wékelijks genieten van herinneringen en oude verhalen. Op zeeuwsweerzien.nl verschijnt elke week een column met een gebeurtenis uit het leven van een van de vaste medewerkers, op basis van een foto uit de oude doos. Remco van Schellen van Omroep Zeeland maakt daarvan een podcast. Die is te beluisteren op vrijdagochtend tussen zeven en acht uur in het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker bij Omroep Zeeland. Gemist? Geen nood. Het is terug te luisteren op de website zeeuwsweerzien.nl/columns en bij anchor.fm/zeeuwsweerzien.

Samen herinneren

De gratis krant is bedoeld om zelf te lezen, maar vooral als aansporing om samen met anderen herinneringen op te halen. Daarom is Zeeuws Weerzien afgelopen jaar begonnen met leesteams. Vrijwilligers lezen op diverse locaties in Zeeland samen met ouderen de krant en halen herinneringen met hen op, zodat ze zich niet eenzaam voelen. Zodra coronamaatregelen dit weer toelaten, gaan de teams weer graag op pad. Heeft u suggesties voor een leuke plek om bijeen te komen, zoals koffieochtenden en bijeenkomsten van de kerk, laat het weten via  redactie@zeeuwsweerzien.nl

Voor dit project is Zeeuws Weerzien op zoek naar leuke collega’s, die in heel Zeeland hierbij willen helpen. Spreekt het u aan, reageer op redactie@zeeuwsweerzien.nl

Het team van Zeeuws Weerzien wenst u een ongelooflijk mooie feestmaand en veel leesplezier!

Zeeuws Weerzien wordt gerealiseerd door een enthousiast team vrijwilligers. Maar het drukken van een krant kost nu eenmaal veel geld. We zoeken dan ook nog sponsors en adverteerders. (mail naar redactie@zeeuwsweerzien.nl voor meer informatie). Met uw hulp kunnen de ouderen in Zeeland blijven rekenen op ieder kwartaal een nieuwe herinneringskrant. U kunt ook een eenmalige bijdrage storten op IBAN NL37 RABO 0336 2762 73 of gebruik maken van de online donatiemogelijkheid.