‘Zip Your Lip’ Nieuwerkerk succes

Deelnemers op orgelzolder

NIEUWERKERK – Op 11 Maart om 17.00 uur was het dan zover. Ruben, Nathanaël, Joost, Elianne, Féline, Noah, Eunice, Anne, Jur, Jesse, Madelief, Marjan en Leo beginnen aan Zip Your Lip: 24 uur niet eten en alleen water drinken. Wat hadden ze al een mooi bedrag bij elkaar verzameld € 1.537,00.

Nadat iedereen zijn bed had geïnstalleerd kwam de Zip Your Lip Xperience-tour langs. Op interactieve manier werd uitgelegd waar het geld voor gebruikt wordt. Wat schrokken ze toen ze hoorden dat 1 op de 8 mensen elke dag met honger naar bed gaat! Hm, dan valt het misschien toch wel mee om 24 uur niet te eten, want na deze 24 uur kunnen ze weer gewoon eten….

De pyjama’s werden aangetrokken en er kwam verf op tafel, met als resultaat vier prachtige schilderijen, die iedereen heeft kunnen bewonderen. Vervolgens werd er een film gestart en werd het steeds stiller in Punt-3.

De volgende morgen begonnen de magen langzaamaan toch wel een beetje te rommelen….., maar met thee en water is het nog goed te doen! Na een zoekspel in de kerk, begonnen de voorbereidingen voor de jeugddienst. Wat een mooie dienst, met medewerking van velen. Leidraad in deze dienst was natuurlijk de actie van Zip Your Lip, het delen van brood.

Tja, en toen kwam er toch een moeilijk moment: koffiedrinken in Punt-3. De deelnemers aan de ene kant, met alleen water en de kerkgangers aan de andere kant, met koffie en lekkers. Maar natuurlijk lieten ze zich niet kennen en hielden ze het nog steeds goed vol!

Om de honger te vergeten gingen ze daarna naar Ouwerkerk. Het was prachtig mooi weer en Jeroen van Mourik leerde iedereen de kneepjes van het survivallen en op het eigengemaakte vuur werd een broodje gebakken. Om 5 uur wachtte een heerlijke maaltijd, gemaakt door Irene en Naäma en zat de actie erop. Wat een kanjers dat ze dit zo goed hebben volgehouden!

Dan nog het eindresultaat: De kids hebben uiteindelijk € 2.117,00 opgehaald, waar we dan toch Ruben even speciaal noemen, want die had het meeste opgehaald en wel € 755,00. Dit is het hoogste opgehaalde bedrag ooit! Ruben heel goed gedaan! Natuurlijk was er op het einde van de jeugddienst nog een open-schaal-collecte. Deze heeft het mooie bedrag van € 735,80 opgebracht en als laatste hebben we nog een gift van de Diaconie gekregen waardoor de eindstand op € 3.000,00 is uitgekomen. Een geweldig resultaat. We kijken terug op een geslaagd weekend!

(Verslag ontvangen van scribaat PKN Nieuwerkerk)