Arie bevestigt Louis

Felicitaties na de intrede

WIJK BIJ DUURSTEDE –  In de eeuwenoude Grote of Sint Janskerk in Wijk  bij Duurstede kon je paaszondag 16 april 2017 nogal wat Zeeuwen ontmoeten. Aanleiding was de dienst waarin dominee Louis Wüllschleger intrede deed als   predikant van de Hervormde gemeente aldaar.  Hij werd bevestigd door Arie van der Maas, predikant van de Protestantse gemeenten van Hoek en Driewegen c.a.

Van der Maas sprak bij de bevestiging over 1 Thessalonicenzen 1 vers 9 over de woorden ‘om de levende en waarachtige God te dienen’.   De intreepreek van  Wüllschleger handelde over de woorden ‘en Zijn Zoon uit de hemelen te verwachten’ uit het tiende vers uit 1 Thessalonicenzen 1. De voorbeden tijdens de dienst werden verricht door Jan Willem Wüllschleger, broer van Louis en predikant van de Christelijke Gereformeerde kerk in Zeewolde.

Dominee Arie van der Maas

Van Der Maas en Louis Wüllschleger zijn oude bekenden van elkaar. Wüllschleger bevestigde Van der Maas in 2014 als predikant in Hoek en laatstgenoemde deed dat nu dus wederkerig in Wijk Bij Duurstede.

Wüllschleger (13 april 1952) vertrok per 1 januari 2015 als directeur bij de zendingsorganisatie IZB, waaraan was verbonden sinds 5 februari 2010.  Hij maakte gebruik van de regeling tot vervroegd uittreden, maar is nu toch weer begonnen aan een nieuwe missie als gemeentepredikant.

Wüllschleger genoot in Zeeland veel bekendheid. Hij verbond zich op 24 augustus 1977 aan de Hervormde gemeente van Tholen-stad, zijn eerste standplaats. Daarna was hij van 18 april 1982 predikant van de Hervormde gemeente in ’s Gravenhave alvorens hij zich op 19 januari 1992 verbond aan wijkgemeente De Ontmoeting in Middelburg.

Grote Kerk Wijk bij Duurstede

Wüllschleger was in Zeeland ook actief voor het provinciaal dienstencentrum (PDC). Hij was vanaf 1 januari 2004 scriba van de Protestantse Kerkvergadering (PKV) Zeeland en regionaal adviseur van de classicale vergaderingen in Zeeland. De predikant onderscheidde door zijn doortastende wijze van optreden bij kerkelijk geschillen en was in zijn Zeeuwse jaren het gezicht naar buiten van de Protestantse Kerk in Nederland in wording.  Het wekte dan ook geen verwondering dat veel Zeeuwen hem zondag in Wijk bij Duurstede kwamen groeten. Niet alleen uit zijn vorige gemeenten Tholen en Middelburg, maar ook uit andere plaatsen in de provincie.