Columns Wim Beekman gebundeld

VLISSINGEN – Hij kondigde het in januari al in zijn column aan dat hij een aantal columns uit coronatijd bij elkaar moest zoeken, dat in een boekje gebundeld kon worden. Zijn zoektocht gaf hem ineens het heldere inzicht dat het leven het afgelopen jaar broos is geworden. En het boekje is inmiddels verschenen.

Wim Beekman, classispredikant van Friesland, schrijft wekelijks een spirituele column in de Leeuwarder Courant. In zijn columns (waarvan wij er enkele hebben meegenomen op deze website) valt te lezen hoe hij leerde omgaan met het coronavirus, dat overal zijn sporen achterlaat. De columns beschrijven op humorvolle wijze het leven van alledag, met ups en downs, vrees, verwarring en nieuwe krachten die corona in ons bovenhaalt.

De gebundelde columns zijn nu als boekje verkrijgbaar met als titel ‘Als het leven broos wordt’. Het is een spiegel van geloven in tijden van corona, een bewogen tijd voor iedereen. Het boekje kan een hulpmiddel zijn voor wie zich in de Vastentijd wil bezinnen op de ziel van leven, sterven en opstaan. Voor iedere dag tussen Aswoensdag en Pasen is ook een column uit de pre-coronatijd opgenomen. Ze gaan vooral over het kwetsbare bestaan, want broosheid is immers van alle tijden.

Het boekje ‘Als het leven broos wordt’ – Bezinning voor Vastentijd -,  is te koop bij Adveniat voor € 14,95. ISBN      9789493161542