Dag voor kerkleiders: ‘Kansen voor de kerk: leiderschapsvermenigvuldiging’

ZIERIKZEE – Alpha Nederland houdt donderdag 1 juni in Zierikzee een dag voor predikanten, kerkelijk werkers, pastoors, voorgangers en kerkenraadsleden. Thema is ‘Kansen voor de kerk: leiderschapsvermeningvuldiging’. De vraag die centraal staat is hoe je als kerk(leider) meer mensen kunt betrekken oftewel: ‘Hoe kan ik de draagkracht en talentontwikkeling in mijn kerk voeden en inspireren?’.

Vaak doet een klein groepje mensen al het werk in de kerk. Is het echt zo dat niemand anders wil of geschikt is, of ligt het probleem elders? Tijdens de bijeenkomst worden mogelijkheden aangedragen om op een laagdrempelige manier te investeren in de leiderschapsvaardigheden van kerkleden. Principes van leiderschapsvermenigvuldiging en concrete handvatten om aan de slag te gaan in je eigen omgeving passeren daarbij de revue.

De dag zit vol ontmoeting, inspiratie en uitwisseling.

Deze dag voor kerkleiders wordt op 1 juni gehouden in het kerkgebouw van de CGK (Zevengetijstraat 11) in Zierikzee. De bijeenkomst duurt van 9.45 tot 16.00 uur. Inloop vanaf 9.30 uur. Kosten: tot en met 15 mei: € 20;  vanaf 15 mei: € 25. De prijs is inclusief een heerlijke Zeeuwse bolus en een uitgebreide lunch.

Klik hier om aan te melden.

Alpha Nederland zit zich in voor de evangelisatie van Nederland, de vitalisering van de kerk en de transformatie van de samenleving. Alpha Nederland verzorgt jaarlijkse een groot aantal cursussen, waarvan de bekendste Alpha is: een hulpmiddel voor de lokale kerk om samen met anderen over het christelijke geloof in gesprek te gaan.