Sint Jacobskerk Vlissingen

De Herberg tijdelijk dicht, Sint Jacobskerk biedt soelaas

VLISSINGEN – De Protestantse Gemeente Vlissingen ziet zich door het groeiende aantal coronabesmettingen gedwongen De Herberg met ingang van zaterdag 20 november 2021 voorlopig te sluiten. Als alternatief wordt zolang uitgeweken naar de Sint Jacobskerk.

Aangezien de ruimten in De Herberg niet veel groter zijn dan een huiskamer en momenteel het dringende advies geldt om niet meer dan vier gasten tegelijk te ontvangen, nam de werkgroep DAK donderdagavond het besluit om te sluiten. ,,Het lijkt ons niet zinvol om het aantal bezoekers nog verder omlaag te brengen dan de huidige acht.’’

Het besluit houdt in dat ook het ‘Breien voor het goede doel’ en het ‘Digiwijzer-café’ voorlopig niet doorgaan.

De verwachting is dat De Herberg tot eind december gesloten zal moeten blijven. Omdat een plek, waar mensen even op verhaal kunnen komen en anderen kunnen ontmoeten, juist in deze tijd zo belangrijk is, wordt verkast naar de Sint Jacobskerk. De kerk biedt voldoende ruimte om mensen veilig te kunnen ontvangen met in achtneming van de anderhalve meter afstand. De kerk zal in de week voor kerst vier dagen open zijn.

Lichtpuntje

Tijdens de Adventsperiode is in de Sint Jacobskerk de expositie Lichtpuntjes te zien. Amateurfotografen laten met hun foto’s zien hoe licht doorbreekt en ons kan verrassen. Het zijn beelden die passen bij de dagen voor kerst. De expositie is te bekijken in de dagen voor kerst. Dan staat ook de grote kerstboom er. Op sterren kunnen persoonlijke wensen of lichtpuntjes geschreven worden, die vervolgens een plekje in de boom krijgen. In de stiltekapel kan een kaarsje worden aangestoken.

In een  van de nissen zal een kleine tentoonstelling van kerststallen worden ingericht. De organisatie zoekt nog naar kerststallen die voor een paar dagen voor de tentoonstelling worden uitgeleend.

Bezoekers worden ontvangen met een kop koffie of thee, er is plaats voor ontmoeting. Elke dag om 12 uur zal een kort middaggebed gehouden worden. Ook zal er met regelmaat muziek te horen zijn.

De kerk is open van dinsdag 21 tot en met donderdag 23 december van 11.00 tot 16.00 uur en op vrijdag 24 december van 11.00 tot 20.00 uur.