Energie besparen en duurzaam verwarmen kerken

HEINKENSZAND – Door de torenhoge energieprijzen gaat de verwarming in veel gebouwen noodgedwongen op een lagere stand. Zo ook in kerken, moskeeën, synagogen en andere gebedshuizen. Energie besparen en duurzaam verwarmen is belangrijker dan ooit. Maar waar begin je? En welke opties zijn er?

Op deze vragen wordt antwoord gegeven op 6 juni tijdens de bijeenkomst: ‘Energie besparen in kerken en andere gebedshuizen’. Energiedeskundigen delen tips, kijken naar kansen en drempels en bespreken voorbeelden uit.

Gratis energiescan

Om u te helpen biedt de Provincie Zeeland daarnaast uw organisatie een gratis energiescan aan. Tijdens de bijeenkomst wordt meer informatie verstrekt en kunt u zich aanmelden voor dit gratis advies.

Programma

19.00 uur Inloop met koffie en thee
19.30 uur Welkom door de dagvoorzitter Marjan Brandes van Zeeuwind
19.35 uur KlimOp regeling en aanbod quickscan door Elmar de Kok van Provincie Zeeland
19.55 uur 1 à 2 ervaringsverhalen over aanpak energiebesparing
20.20 uur Pauze met koffie en thee
20.30 uur Praktisch energieadvies en tips van adviseur Erik van Marrewijk: Stel… Energiedaden
21.00 uur Tijd voor vragen en uitwisseling
21.25 uur Afsluiting
21.30 uur Napraten met frisdrank, thee en koffie en mogelijkheid tot aanmelden voor de quickscan

De bijeenkomst in De Stenge in Heinkenszand duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Aanmelden vóór donderdag 1 juni via deze link.

De bijeenkomst  is georganiseerd door Energie Servicepunt Zeeland en Provincie Zeeland in het kader van het Zeeuws Energie Akkoord. ESP Zeeland is een samenwerking van Zeeuwind, het Zeeuws Klimaatfonds en ZMf. De bijeenkomst wordt financieel ondersteund door Provincie Zeeland.