Expositie ‘Openbaerieng in beeld’ te zien in Veere

VEERE – De reizende expositie van de originele aquarellen uit ‘Openbaerieng in beeld’ van kunstenares Jopie Minnaard-Verheijke is de komende tijd te zien in de Kleine Kerk in Veere.

De aquarellen zijn de dertig illustraties die Jopie Minnaard maakte voor ‘Openbaerieng in beeld’, de vertaling van het Bijbelboek Openbaring in het dialect van Zuid-Beveland. De aquarellen zijn al op tal van plaatsen in Nederland te zien geweest.

Vanaf zondag 7 juli tot en met 14 september (Open Monumentendag) zijn de werken te bewonderen in Veere. Jopie Minnaard kreeg in 2008 de cultuurprijs van de Culturele Raad van de Gemeente Borsele voor haar beeldend werk, illustratiewerk, het begeleiden van door haar ontworpen projecten en het schrijven en voordragen in het Zuid-Bevelandse dialect.

Ze illustreerde onder meer de boeken ‘Toegevoegde Waarde’,  het kinderboek ‘De Vertelboom’, ‘Waèr a ’t arte vol’, de Zuid-Bevelandse vertaling van het Bijbelboek Hooglied, ‘Openbaerieng in beeld’, de Zuid-Bevelandse vertaling van het Bijbelboek Openbaring en de verhalenboeken ‘Er was eens niet’ en ‘Meschien wè’. Onlangs werd in ’t Kerkje van Ellesdiek de Walcherse vertaling van het Bijbelboek Genesis gepresenteerd, met illustraties van Jopie Minnaard.

De Openbaring van Johannes, kortweg Openbaring, (of in het Grieks de Apocalyps) is het laatste boek van het Nieuwe Testament, het slot van de Bijbel. Volgens de aanhef gaat het om een openbaring van Jezus, die zichzelf Johannes noemde en schreef dat hij zijn openbaring op Patmos kreeg (Openbaring 1:9).

De Kleine Kerk van Veere (Kapellestraat 27) is iedere dinsdag en donderdag vanaf 9 juli t/m 14 september geopend van 11.00 tot 16.00 uur. In de kerk is ruimte voor verstilling, bezinning, het aansteken van een kaarsje en gebed.