JOTA Oostburg is weer open!

OOSTBURG – JOTA, huis voor ontmoeting en inspiratie in Oostburg, gaat weer van start! Na bijna een maand dicht te zijn geweest in verband met de coronamaatregelen, is JOTA deze laatste week van januari open voor inloop en horeca. Vanaf volgende week worden de activiteiten weer opgestart: JOTA-aan-tafel, het breicafé, wandelen, JOTA-reparatie en JOTA-Jong.

JOTA-Jong komt vrijdag 4 februari weer bijeen en verder op iedere eerste en derde vrijdagmiddag van de maand.

De YammYammy kookworkshops die in december even op ‘stop’ werden gezet, gaan in februari weer verder. In april start er een nieuwe reeks van YammYammy kookworkshops.

Voedselbank

Bij JOTA is een uitdeelpunt van de voedselbank gevestigd. Vrijwilligers staan wekelijks op vrijdagochtend klaar om de bezoekers hartelijk te ontvangen en ruim 30 voedselpakketten in te pakken en vervolgens uit te delen. Ondanks alle coronamaatregelen is het uitdelen steeds op een veilige manier doorgegaan.

Ook bij de voedselbank is aandacht en ontmoeting een wezenlijk onderdeel. Elke eerste vrijdag van de maand worden bezoekers van de voedselbank uitgenodigd voor een gratis kopje koffie of thee en een samenzijn in de ontmoetingsruimte van JOTA.

Seizoenen vieren

Onder de noemer ‘De Seizoenen vieren’ wordt intussen een nieuw aanbod uitgewerkt rond zingeving en inspiratie. Zingeving en levensvragen komen, vaak ongemerkt, aan bod in de dagelijkse ontmoetingen bij JOTA. Bij een aantal activiteiten, bijvoorbeeld JOTA-aan-tafel, wordt met de seizoenen meebewogen. Dit onderdeel krijgt binnenkort meer aandacht.

Corona

JOTA neemt de coronamaatregelen in acht. Zo wordt bij binnenkomst de QR-code gecheckt en wordt de anderhalve meter-afstand gerespecteerd. Bij het lopen wordt een mondkapje gedragen.

Zie voor meer informatie, data en tijden www.jotaoostburg.nl.