Kerk Zeeland: laat je zien

Hoe ben je als kerkelijke gemeenschap zichtbaar in je omgeving? Kerken in Zeeland laten zich op verschillende manieren zien. De ene kerk werkt veel samen met de plaatselijke basisschool en een andere kerk organiseert maaltijden voor het hele dorp of opent haar kerkgebouw voor activiteiten van het dorp. Stuk voor stuk prachtige initiatieven die het delen waard zijn, om elkaar te inspireren en te bemoedigen. Over deze thema’s wordt zaterdag 24 november een Zeeuwse inspiratiedag gehouden onder het motto: ‘Kerk, laat je zien!’ Het evenement is in kerkgebouw De Levensbron aan de Mansholtlaan 1, in Goes

Zeeland voor Pakistan

In Pakistan weten ze wat het is om als kerk in de minderheid te leven, en toch van meerwaarde te zijn. Ze laten zich niet uit het veld slaan en zoeken naar manieren om tot zegen te zijn voor hun omgeving. Door maaltijden te organiseren voor daklozen, jongeren aan een baan te helpen of kinderen met een handicap perspectief te bieden. Wat kunnen wij in Zeeland en Pakistan van elkaar leren?

Wist u dat in 1953 de inwoners van de Pakistaanse havenstad Karachi geld inzamelden voor de watersnoodramp in Zeeland? Ongeveer 65 jaar later doen meer dan 57 Zeeuwse kerken iets terug. Samen met Kerk in Actie halen de Zeeuwen geld op voor Pakistan, met de actie ‘Zeeland voor Pakistan’.

Zeeuwse inspiratiedag

Graag nodigen wij u uit voor de Zeeuwse inspiratiedag op 24 november 2018 in De Levensbron in Goes. We starten om 12.00 uur met een lekkere lunch, waarna verschillende inspirerende mensen wat zullen vertellen. Tijdens de workshops delen we kennis en ervaringen, maar bieden we ook handvatten om mee aan de slag te gaan. We sluiten de dag af met een concert van Zingen in de Kerk. En natuurlijk is er veel tijd voor ontmoeting. Bent u er ook bij op deze veelzijdige dag? Meldt u nu aan!

Programma en workshops

11:30 – 12:00 uur Inloop
12:00 – 12:30 uur Lunch
12:30 – 13:30 uur Plenair programma
13:30 – 14:30 uur Workshopronde 1*
14:35 – 15:35 uur Workshopronde 2*
15:45 – 16:15 uur Plenaire afsluiting met Pakistaanse hapjes
16:30 – 18:00 uur Concert van Zingen in de Kerk

* U kunt deze dag kiezen uit 9 workshops. Er zijn twee rondes, dus u kunt twee workshops uitkiezen. Tijdens het aanmelden kunt u uw voorkeur aangeven. Een beschrijving van de workshops vindt u wanneer u hier klikt.