Kerstinloop besluit activiteiten Stadsklooster Simpelhuys

MIDDELBURG – Het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg moet noodgedwongen per 31 december stoppen met activiteiten. Vóór het doek valt wordt er een speciale Kerstinloop gehouden op Eerste en Tweede Kerstdag van 14.00 tot 17.00 uur.

De Kerstinloop vormt de afsluiting in het roerige bestaan van het Stadsklooster Simpelhuys. Het bestuur laat weten de beslissing met pijn het hart te hebben genomen. Ondanks subsidies zijn de hoge kosten van huur en energielasten voor het historische complex (het Simpelhuis en de Engelse Kerk) niet meer op te brengen, zo laat het bestuur weten. Voor 2024 zijn er onvoldoende subsidies toegezegd en om te voorkomen dat de stichting diep in de schulden raakt bij voortzetting van de activiteiten en openstellingen, is besloten alle activiteiten te stoppen.

,,Hoewel we met goede moed het afgelopen jaar een doorstart hebben gemaakt, heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd. Zowel voor ons als voor de Protestantse Gemeente Middelburg, eigenaar van het Simpelhuyscomplex, is het teleurstellend dat het in het gebouw goed passende initiatief van het Stadsklooster Simpelhuys niet de kosten kan dekken van de huur, bestemd voor het onderhoud van het gebouw”, aldus het bestuur in een persbericht.

Het bestuur lichtte de betrokken groep vrijwilligers maandagavond in. ,,Onze oprechte dank gaat uit naar iedereen die ons heeft gesteund en naar alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor het Stadsklooster Simpelhuys.”

Kerstinloop

Met de Kerstinloop op Eerste en Tweede Kerstdag wil het Stadsklooster voor een laatste maal het sociale hart laten kloppen, zoals dat de afgelopen eeuwen in het Stadsklooster gebeurde: er zijn voor de medemens. Een ieder die dat wil kan tijdens de kerstdagen tussen 14.00 en 17.00 uur in de gezellige Huyskamer binnenlopen, voor een praatje of spelletje met een vrijwilliger. In de Kapel kan een kaarsje worden gebrand. Om 15.30 uur wordt er gratis soep geserveerd. Toegang is vrij, aanmelden is niet nodig.

De entree van het Stadsklooster Simpelhuys Middelburg is via de tuin aan de Bodenplaats (het parkeerterrein).