Klokgelui als teken van hoop en troost

VLISSINGEN –  ‘Een boodschap van hoop en troost’. Heel veel klokken in Nederland lieten van zich horen woensdagavond 18 maart 2020 tussen 19.00 en 19.15 uur, de Dag van Nationaal Gebed. Een groot aantal kerken gaf gehoor aan de oproep van de Raad van Kerken om massaal klokgelui te laten horen om een boodschap van hoop en troost uit te dragen voor iedereen die te maken heeft met het coronavirus.

Sint Jacobskerk Vlissingen

Sint Jacobskerk Vlissingen

Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Het is tevens een oproep tot gebed en andere vormen van steun voor alle zieken en voor wie zich inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

In de classis Delta deden veel kerkgenootschappen mee. Zo waren bijvoorbeeld de klokken te horen van de Sint Jacobskerk in Vlissingen, Goede Herderkerk Terneuzen, de Johanneskerk in Kruiningen, waar ds Leen de Ronde een toeziend oog hield, Eligiuskerk en Open Haven in Oostburg, de kerken van Aardenburg, Kruiningen, Kamperland, Nieuw- en Sint Joosland, Ritthem en de Lange Jan van Middelburg. In Kats werden de klokken nog met de hand geluid.

Ook op de woensdagen 25 maart en 1 april zullen de ‘klokken van hoop en troost’ luiden tussen 19.00 en 19.15 uur.