Leven met God vanuit twaalf eenvoudige woorden

DOMBURG – De Protestantse gemeente Aagtekerke-Domburg houdt in het najaar in haar programma Verdieping een leeskring over ‘Leven met God vanuit twaalf eenvoudige woorden’. Het is de ondertitel van het boek ‘Naakte spiritualiteit’ van Brian McLaren, waarin wordt gepoogd terug te gaan naar de vrijheid om te zijn wie we zijn, wat we zijn, zoals we zijn en het geschenk van leven uit Gods liefde te verhelderen.

De leeskring is bedoeld voor alle belangstellenden die terug willen naar de kern van leven met God en hun geloofsleven praktisch willen opbouwen. Onze levens zijn vaak zo vol en druk, dat gebed en geestelijke aandacht (oefeningen, zoals dat in de christelijke traditie wordt genoemd) erbij inschieten. Voor veel christenen valt het niet mee om verbinding met God te houden of vanuit die verbinding anderen te dienen.

Het boek van Brian McLaren is een praktisch en pastoraal boek waarin hij in twaalf eenvoudige woorden de lezer meeneemt door de seizoenen van het geloofsleven: van de hoge bergtoppen waarin we Gods aanwezigheid ervaren, tot het diepe donkere dal waarin God zwijgt.

Deel 1 – Eenvoud: het lenteachtige seizoen van bewustwording
Deel 2 – Complexiteit: het zomerse seizoen van geestelijk sterker worden
Deel 3 – Verbijstering: het herfstige seizoen van overleven
Deel 4 – Harmonie: het winterse seizoen van verdieping

Aan ieder kernwoord (dat zijn er vier keer drie) wordt een geloofsoefening verbonden rond één woord. Het boek is in begrijpelijke taal geschreven met humor en levenswijsheid.

De deelnemers lezen thuis het boek in vier delen;. Iedere leeskringavond begint met een inleiding over de gelezen inhoud, met daarna een oefening (ieder voor zich) en – afhankelijk van de groepsgrootte – een gesprek in kleinere groepen.

De leeskring in de Johanneskerk/de Poort (Markt 8) in Domburg is op de donderdagavonden 12 oktober, 2 november, 16 en 30 november en 14 december. Aanvang 19.30 uur.

Informatie en aanmelden: ds Evelyn Quaak-Kloet, predikant Protestantse gemeente Aagtekerke-Domburg, tel.: 06 28 16 76 45, email: pkad.predikant@zeelandnet.nl.

Wie zich ná 28 september aanmeldt moet het boek zelf bestellen.