#Nietalleen staat ook nu voor u klaar

UTRECHT – De coronacrisis trekt diepe sporen in Nederland. Het sociale leven valt opnieuw stil.  Het wordt moeilijker om hulp te ontvangen als je oud of hulpbehoevend bent, je baan bent kwijtgeraakt of binnen moet blijven om te wachten op een testuitslag. Platform #Nietalleen biedt ook in de komende onzekere tijd hulp aan iedereen die dat nodig heeft. Hulp nodig? Je bent #nietalleen. 

In maart bundelden kerken en lokale (hulp)organisaties, waaronder de Protestantse Kerk in Nederland en Kerk in Actie, de krachten in het platform nietalleen.nl

Nederland van haar beste kant

Duizenden hulpvragen konden worden gekoppeld aan kerken, organisaties en initiatieven die zich bij #nietalleen hadden aangemeld. Nederland liet zich van haar beste kant zien. Op veel plekken werden boodschappen gedaan of medicijnen gehaald, honden uitgelaten, belrondes onder oudere gemeenteleden gedaan en voedsel ingezameld voor de voedselbank. ,,We hebben ook veel mensen gekoppeld aan een plaatselijk initiatief voor het maken van een praatje”, vertelt coördinator Janet Bac, ,,we merkten dat er grote behoefte was aan een luisterend oor.”

Telefoonlijn open

De telefoonlijn van #Nietalleen is al die tijd open gebleven. ,,Nu we weer onzekere tijden tegemoet gaan in de gedeeltelijke lockdown, willen we opnieuw de aandacht vestigen op de hulp die #Nietalleen nog steeds kan bieden”, vertelt Janet. ,,Schroom niet, onze medewerkers staan klaar om elke hulpvraag te koppelen aan een plaatselijk initiatief. Zij komen graag in actie voor iedereen die ook nu hulp of een praatje kan gebruiken.”

Hulp van #nietalleen

Mensen die behoefte hebben aan hulp bellen naar 0800 1322. Zij worden dan gekoppeld aan een plaatselijk initiatief. Kent u mensen die behoefte hebben aan hulp? Laat hen dit nummer bellen of bel voor hen. Alle informatie is te vinden op nietalleen.nl. Hulp nodig? Je bent #nietalleen.

Bron: Protestantsekerk.nl