Online retraite ‘Ziek en Ziel’

VLISSINGEN – Het Klooster in de Cloud van Getijdengemeenschap De Binnenkamer houdt dit najaar een online retraite ‘Ziek en Ziel’, bedoeld voor hen die zowel praktisch als geestelijk leven in chronisch ziek-zijn en/of met een lichamelijke handicap.

Reintje Stomphorst.

In vijf Zoombijeenkomsten van ruim een uur op dinsdagmorgen wordt spiritualiteit in ziek-zijn verkend. Want hoe is het met mijn ziel in dit lieve, maar lastige lijf?

Er worden thema’s verkend als eigen kwetsbaarheid, relaties, tijdsbesteding en zicht op de toekomst aan de hand van psalmen en Bijbelverhalen. Voor iedere Zoom-bijeenkomst krijgen de deelnemers een podcast en/of tekst op papier met een inleiding op het thema en enkele bezinningsvragen.

De Zoom-bijeenkomsten staan onder leiding van Reintje Stomphorst en Wil Kaljouw. Reintje Stomphorst is kloosterpastor bij Getijdengemeenschap De Binnenkamer en Klooster in de Cloud. Zij leeft zelf met ernstige beperkingen. Wil Kaljouw is predikant van de PG Zaamslag, en was initiator van de monastieke pioniersplek de Kleine Kapel in Nijverdal. Hij volgde de opleiding Geestelijke Begeleiding aan de PTHU en het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen.

Wil Kaljouw.

De online Zoom-bijeenkomsten zijn op 3, 10, 17, 24 en 31 oktober, aansluitend aan het ochtendgebed. Aanvang 10.00 uur. Tussentijds staat de groeps-chat open in het Klooster in de Cloud om ervaringen en gedachten te delen.

Aanmelden via bidindebinnenkamer@gmail.com . Vermeld daarbij je telefoonnummer, want er wordt vooraf met de deelnemers contact opgenomen.

Kosten € 50,- Maximale groepsgrootte is acht deelnemers.

Foto: Hart in de lucht © Flickr