Op zoek naar het licht met Omroep Zeeland

OOST-SOUBURG – In de komende periode van Advent en Kerst werken verschillende kerk- en geloofsgemeenschappen weer samen aan een nieuwe reeks afleveringen van het televisieprogramma ‘Geloof in Zeeland’. Na een eerste reeks gemeenschappelijke uitzendingen die in de periode van Pasen tot en met Pinksteren werden uitgezonden, vinden Omroep Zeeland en de geloofsgemeenschappen elkaar opnieuw. ‘Geloof in Zeeland’ is vanaf zondag 29 november vijf weken elke zondagochtend (en kerstmorgen) van 9.00 uur tot 12.00 uur doorlopend te zien bij Omroep Zeeland televisie, Omroep Zeeland-website en via deze website Gelovenindedelta.nl .

Licht in donkere tijden

Waar dit voorjaar in het programma naar verbinding gezocht werd, gaan de Zeeuwse kerken en geloofsgemeenschappen in de nieuwe reeks afleveringen op zoek naar het licht. Dit thema past niet alleen in de periode van het kerkelijk jaar, maar sluit ook aan bij de huidige donkere en onzekere periode die veel mensen doormaken. Vanwege het coronavirus kunnen kerkdiensten nog steeds niet op de gebruikelijke wijze doorgang vinden en juist in een periode waar veel mensen op zoek zijn naar licht in het leven kan ‘Geloof in Zeeland’ steun geven.

De vele reacties op de eerste reeks afleveringen die Omroep Zeeland van Pasen tot en met Pinksteren heeft uitgezonden maakten duidelijk dat het wekelijkse televisieprogramma voorzag in een behoefte en door een breed publiek goed gewaardeerd werd. Voor Omroep Zeeland reden om de samenwerking met de producent en de Zeeuwse kerken en geloofsgemeenschappen opnieuw aan te gaan en samen te zoeken naar een mooie invulling van een nieuwe reeks programma’s die gedurende de tijd van Advent en Kerst opgenomen en uitgezonden zullen worden.

De eerste uitzending op zondag 29 november komt uit de Johanneskerk in Serooskerke. Deze dienst staat in het teken van advent. Naast dominee Petra van Oosten gaat havenpastor Pascal Handschin van de Mission to Seafarers voor.

De uitzendingen zijn op de vier adventzondagen (uitzending 9.00 uur en dan ieder half uur herhalend tot 12.00 uur), kerstmorgen 25 december, en de zondag na kerst, 27 december wordt de uitzending van kerstmorgen herhaald.