Opnieuw: Inspiratiedag op 5 november!

WEMELDINGE –  Een dag om elkaar te inspireren, informeren en ontmoeten: de classis Delta wil op 5 november 2022 een classisbrede Inspiratiedag houden voor ambts- en taakdragers en belangstellende gemeenteleden. De plannen voor een dergelijke inspiratiedag moesten vorig jaar november worden afgeblazen vanwege de coronamaatregelen, de hoop en verwachting is dat de Inspiratiedag komende november wél kan doorgaan. Hou de datum dus alvast vrij in uw agenda!

Als locatie is ook ditmaal gekozen voor het Prins Maurits College aan de Koningin Julianaweg in Middelharnis.

Thema

Hoofdthema van de dag is ‘Toekomstgericht kerk-zijn’. De grondtoon hierbij sluit aan bij het jaarthema en de visienota van de Protestantse Kerk ‘Van U is de toekomst’. Het thema is uitgewerkt in vijf subthema’s die door verschillende leden van gemeenten uit de classis, medewerkers van de Dienstenorganisatie en andere deskundigen en betrokkenen bij de classis worden aangeboden.

De vijf onderwerpen die uitgebreid aan bod komen zijn 1) Samen lichter kerk-zijn, 2) Jonge generaties voorop, 3) Naar buiten gericht, 4) Groenekerken beweging en 5) Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking (ZWO)- Delta voor Indonesië.

We houden u op de hoogte over de voortgang van het organiseren van de Delta Inspiratiedag en hopen u op 5 november te zien in Middelharnis!