Passion40Daagse in de Hoeksche Waard

OUD-BEIJERLAND/STRIJEN – The Passion40Daagse komt naar de Hoeksche Waard! Zaterdag 2 april is er in Oud-Beijerland een Paaswake en een Passionvoorstelling door Theater De Regenboog en zaterdag 9 april is er een plein van Hoop met Paaswake in Strijen met ’s avonds een concert van Hoop met Gerald Troost. Iedereen is van harte welkom.

De Passion40Daagse vormt de aanloop voor de landelijke Passion op Witte donderdag (14 april). Het thema van The Passion én The Passion40daagse is ‘Alles komt goed?!’ Maar komt alles goed? Is dat zo? Als we om ons heen kijken, weten we dat er oorlog is. Er is honger en droogte. Mensen lijden. En er is nog steeds corona. En toch is er hoop. Hoop op een andere wereld, een andere situatie.

Oud-Beijerland

Op zaterdag 2 april er in Oud-Beijerland op het plein Beneden Molendijk een Paaswake rond een verlichte replica van het Passionkruis. Deze Paaswake is een laagdrempelig moment van bezinning en ontmoeting rond het bekende witte kruis. Je kunt er een kaarsje branden, een kaartje schrijven voor iemand die bemoediging nodig heeft of meedoen met een vragenwandeling. Er is ook alle ruimte om gedachten te delen, vragen te stellen of gewoon even stil te worden. De Paaswake wordt gehouden tussen 14.00 uur en 21.00 uur. Er zijn mensen om mee in gesprek te gaan. De Paaswake is voor iedereen gratis toegankelijk.

Theater De Regenboog.

’s Middags is er om 15.30 uur een mooie voorstelling van Theater de Regenboog in De Open Hof, W. van Vlietstraat 2a te Oud-Beijerland. Het thema wordt uitgelegd aan de hand van verhalen, trucjes en meer. Het laat op eenvoudige, interactieve maar krachtige manier de boodschap van Liefde zien. Een voorstelling voor jong en oud! Kaartjes voor de voorstelling kun je boeken via deze link.

Strijen

Op zaterdagmiddag 9 april houden de kerken in Strijen een Plein van Hoop met Paaswake op het kerkplein bij de Grote of Sint Lambertuskerk in Strijen. Van 15.00 uur – 19.30 uur is iedereen welkom voor eenzelfde soort ontmoeting als in Oud-Beijerland. Er wordt een Paaswake gehouden rond een replica van het Passionkruis. Je kunt er een kaarsje branden, een bakje troost drinken en een kaartje schrijven voor iemand die bemoediging nodig heeft. Verder zijn er ook in Strijen een vragenwandeling en een luisterend oor. Ook kun je je gedachten van hoop delen, vragen stellen gewoon even stil worden.

Gerald Troost

‘s Avonds om 20.00 uur is er een concert van Hoop met Gerald Troost. Voor dit concert moet je een kaartje kopen via deze link. Graag voor 26 maart reserveren, want alleen bij meer dan 100 aanmeldingen gaat het concert door.

Heb je nog vragen? Bel Strijen 0640482794 (Jouke) of Oud-Beijerland 0622465129 (Marjo).