Psalmenwandeling in het stille Brugge

BRUGGE – De vierde Psalmenwandeling van dit jaar voert door de historische stad Brugge. Op 1 juli zijn de deelnemers te gast bij de Protestantse Kerk in Brugge. Een Psalmenwandeling laat je proeven van de rijke en diepe woorden van de Psalmen, de natuur, een eeuwenoude stad, poëzie, muziek en gesprekken met elkaar.

In Brugge voert de wandeling door het Sint-Anna-kwartier en wordt er gelopen langs twee unieke kloostergebouwen: het Engels Klooster en het Grootseminarie Brugge, de voormalige Cisterciënzerabdij Ter Duinen. Begin- en eindpunt zijn de Protestantse Kerk ’t Keerske. De wandeling van ongeveer 4,5 kilometer begint rond half twee ’s middags met een ontvangst in ‘t Keerske en wordt afgesloten met een avondviering in dit kerkje. Er is daarna nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Aan de Psalmenwandeling wordt meegewerkt door ds Jannica de Prenter, ds Louis Wüllschleger, Martin Zonnenberg (orgel), Marjolein de Wit (fluit) en Anja van der Maten (hobo).

De collecte in Brugge is bestemd voor een diaconaal project van de Verenigde Protestantse Kerk in België (VPKB): hulpverlening aan de slachtoffers van de overstromingen in Rwanda. U kunt ook een bijdrage overmaken via de bankrekening van Diaconie Verenigde Protestantse Kerk Brugge, rekeningnummer BE84 0014 4613 0459 (IBAN) of GEBA BE BB (BIC). Vermeld even bij uw gift ‘Psalmenwandeling’.

‘t Keerske, Brugge.

Zondag 2 juli is er voor degenen die het hele weekend in Brugge verblijven, een kerkdienst in ’t Keerske, aanvang 10.00 uur. Voorganger is de plaatselijke predikant ds Jannica de Prenter. Thema is: ‘Laat Gods genade uw hart en gedachten vervullen, want Hij heeft u lief!’ (Matt. 9: 9-13). Tijdens de dienst wordt het Avondmaal gevierd.

Praktische informatie

Parkeren in het centrum van Brugge is vrijwel niet mogelijk. Het meest praktisch is om te parkeren bij het station. Vanaf het station naar ’t Keerske is het zo’n 10 minuten wandelen. ‘t Keerske is te vinden aan de Keersstraat 1 in Brugge. Er zijn ook gratis shuttlebusjes. Het is verstandig om ruim op tijd te komen en niet tegen de middag. Met mooi weer in de zomer kan de parking dan al volledig bezet zijn. Klik hier voor meer parkeerinformatie.

Aangezien het kerkgebouw ’t Keerske maximaal 65 personen kan bevatten, zijn er nog maar heel weinig plaatsen beschikbaar. Er wordt gewandeld in twee groepen: een ‘hoog-tempo’-groep en een ‘iets-rustiger-tempo’-groep. Inschrijven voor de Psalmenwandeling in Brugge via psalmenwandelingen@gmail.com. Geeft daarbij aan in welke groep u wilt lopen.

Op 19 augustus is er een Psalmenwandeling in Middelburg vanuit het Stadsklooster Simpelhuys. Ook hiervoor kunt u zich inschrijven via bovenstaand mailadres.

Zie ook: Nieuwe serie Psalmenwandelingen in de Delta en daarbuiten