Ring De Bevelanden praat over ‘Jeugd & Kerk’

GOES – De Ring De Bevelanden houdt woensdag 19 oktober 2022 een online najaarsbijeenkomst over ‘Jeugd & Kerk’. Hoe kunnen we in onze kerken de kinderen aandacht blijven geven, ook als er minder vrijwilligers zijn? En is Kliederkerk geschikt voor uw gemeente?

In de praktijk blijkt het lastig te zijn om alle generaties in de kerk de juiste aandacht te geven, zeker als het om een kleine gemeente gaat met weinig vrijwilligers. Voelen de kinderen zich op hun plek in de kerk? En hoe staat het met de oudere jeugd, horen zij erbij?

Tijdens de online bijeenkomst op 19 oktober gaan de deelnemers over deze vragen in gesprek en kunnen zij hun ervaringen delen. Vincenza la Porta, een van de auteurs van het boek ‘Samen Jong’, zal spreken over het betrekken van alle generaties in de kerk. Iris Goudkamp van Jong Protestant (JOP) vertelt over de praktijk van Kliederkerk. Verder wordt Wolphaartsdijk belicht, waar de kinderen, na een proces van jaren, weer terug zijn in de kerk.

De avond is bedoeld voor ambtsdragers en jeugdwerkvrijwilligers van de Ring De Bevelanden. De online bijeenkomst begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Aanmelden vóór maandag 17 oktober via ringdebevelanden@gmail.com Vermeld daarbij het aantal personen en de naam van uw gemeente. Na opgave ontvangt u een vergaderlink van Teams.