Ring Goes

Ring Goes introduceert De Nieuwe Poort

GOES – De Ring Goes houdt 9 november vanaf 19.30 uur een online ontmoeting voor ambtsdragers van de 31 protestantse kerken op Noord- en Zuid-Beveland. Thema van de avond zal zijn ‘Werkzaam vermogen’. Hoe kan de kerk (financieel) zo investeren dat er zicht is en blijft op een toekomst als kerk?

De Ring Goes houdt normaal gesproken twee bijeenkomsten per jaar. Afgelopen april werd dat in verband met de coronamaatregelen online gedaan met als thema ‘Kerk zijn in tijden van corona’. Dat online vergaderen heeft nadelen, maar ook voordelen. Daarom heeft de ringleiding besloten voortaan in het voorjaar een ontmoeting op locatie te houden en in het najaar een online bijeenkomst.

De Nieuwe Poort

Tijdens de online-ontmoeting van 9 november zal ds Karin van den Broeke vertellen over het proces in haar protestantse gemeente De Ontmoeting in Kortgene. Deze gemeente moest een nieuwe bestemming vinden voor één van de kerkgebouwen. De kerkelijke gemeente heeft daarin geïnvesteerd, in de hoop op materieel en geestelijk rendement. Dat resulteerde in de Nieuwe Poort Zeeland, een Huis van Ontmoeting en Inspiratie, een soort herberg naast de kerk waar mensen met elkaar in gesprek kunnen komen en Bijbelse inspiratie kunnen krijgen om zich te bezinnen op het leven en morele ankers. Theoloog en ondernemer Ruben van Zwieten zal De Nieuwe Poort introduceren en breder zijn visie geven op geld en het investeren in idealen.

De stuurgroep van de Ring Goes stuurt binnenkort een vergaderlink rond.