Ring Schouwen-Duiveland-Tholen

Ring Schouwen-Duiveland/Tholen bespreekt nota De Bijbel in het midden

BRUINISSE – De stuurgroep Ring Schouwen-Duiveland en Tholen nodigt alle gemeenteleden van harte uit voor de tweede bijeenkomst van de Ring, die wordt gehouden in Bruinisse op 30 januari.

Tijdens de bijeenkomst wordt aangehaakt bij een bespreking van de Generale Synode over het stimuleren van geloofsgesprekken in de kerk. Prof dr Maarten Wisse schreef op verzoek van de Synode een nota met als titel:  De Bijbel in het midden; Het geloofsgesprek te midden van verschillen. Deze nota is in november 2018 besproken door de synodeleden en zal de basis vormen voor materiaal voor het geloofsgesprek in onze gemeenten.

Tijdens de Ringbijeenkomst staat de nota centraal. Er zal met elkaar van gedachten worden gewisseld over hoe  in de eigen kerkenraden en gemeenten gesprekken over ons geloof kunnen worden bevorderd en versterkt. De noodzaak voor meer geloofsgesprekken zowel in als tussen gemeenten sluit ook aan bij de aanbevelingen die de voormalige Classis Zierikzee enkele jaren geleden deed in het rapport ‘Samenwerking en vitaliteit gemeenten’.

De avond op 30 januari 2019 staat niet alleen open voor kerkenraadsleden, maar is bedoeld voor alle gemeenteleden.  Klik hier om de nota ‘De Bijbel in het midden; Het geloofsgesprek te midden van verschillen’ te lezen op de website van de PKN.

Het zou de bespreking helpen als u de nota van te voren leest.

De bijeenkomst op 30 januari begint om 19.30 (v.a. 19.00 uur staat de koffie klaar), duurt tot ongeveer 21.30 uur en wordt gehouden in het Ontmoetingscentrum Ichtus, Kerkplein 1, 4311 AS Bruinisse, tel: 0111-482916.

De bijeenkomst staat niet alleen open voor kerkenraadsleden maar voor alle gemeenteleden. U kunt zich aanmelden tot en met 25 januari bij dhr. Overduin: overd528@planet.nl.