Ring Walcheren gaat digitaal voor SchuldHulpMaatje

SEROOSKERKE – De Ring Walcheren, die op 11 november 2020 een Ringavond had gepland in Serooskerke, ziet zich door de aangepaste strengere coronamaatregelen gedwongen om de Ringavond niet in fysieke vorm door te laten gaan, maar elkaar digitaal te ontmoeten. De Ringleiding vindt het thema SchuldHulpMaatje dermate belangrijk dat het onderwerp nu op deze nieuwe manier wordt behandeld.

De uitgenodigde spreker, Tom Kolsters van SchuldHulpMaatje, verzorgt deze avond het webinar ‘Doorbreek het taboe op geldzorgen’ voor alle PKN-kerken op Walcheren. Het thema is voor alle gemeenteleden belangrijk, niet alleen voor kerkenraden. De grootste uitdaging is geldzorgen bespreekbaar durven maken in uw eigen omgeving. Of dat nu in de kerk, buurt, wijk of straat is.

Maar liefst een op de vijf huishoudens heeft te maken met (dreigende) financiële problemen. Ook in de omgeving van uw kerk. SchuldHulpMaatje en Kerken hebben samen hart voor mensen en gunnen mensen met geldzorgen een hoopvolle toekomst. Mensen durven vaak uit schaamte geen hulp te zoeken, waardoor de schulden verder oplopen. De grootste uitdaging bij geldzorgen is het bespreekbaar durven maken in uw eigen omgeving. Of dat nu in de kerk, buurt, wijk of straat is. Daar begint het mee.

De online Ringavond met het webinar begint woensdag 11 november om 19.30 uur. Eind oktober wordt een link gedeeld, waarmee men zich kan aanmelden. Tijdens de sessie kunnen deelnemers online ook vragen stellen aan de spreker.