Stadsklooster Simpelhuys vertraagd van start

MIDDELBURG – Het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg is met enige vertraging door de corona-lockdown, zondag 6 februari 2022 met de eerste Vespers gestart. Op de maandagochtenden, aan het begin van de werkweek, is er voortaan een korte meditatieve bijeenkomst. Ook de Huyskamer wordt opengesteld , samen met het stiltecentrum in de kapel. Op donderdagmorgen 10 februari wordt de eerste Simpelhuystocht gelopen. De twee Reisgenotengroepen zijn inmiddels ook weer gestart.

De Vespers worden iedere zondagavond om 19.00 uur gevierd in de kapel aan de Simpelhuisstraat. Vanaf 10 februari is de Huyskamer 3 dagen per week open (donderdag, vrijdag en zaterdag) tussen 10.00 en 17.00 uur, voor een kop koffie met een oortje, om een spelletje te doen of wat te lezen in de tijdschriften of boeken uit de boekenkast. Koffie en thee kosten €1,00.

Als de Huyskamer geopend is, is ook de stiltekapel open voor een moment van stil zijn. Er kan dan een kaarsje worden aangestoken. Entree via de kloostertuin en de gang van het stadsklooster.

Aan het begin van de werkweek wordt op de maandagochtenden tussen 8.30 en 9.00 uur in de kapel van het stadsklooster een stiltemediatie gehouden. Er wordt een kaars aangestoken, drie keer op de gong geslagen en na 20 minuten opnieuw als einde van de meditatie. Iedereen is welkom. Een vrijwilliger wacht de belangstellenden om 8.30 uur op bij de deur van het stadsklooster (te bereiken via de Bodenplaats en de poort naar de kloostertuin).

Reisgenoten is een activiteit die de afgelopen jaren met succes in twee groepen gedraaid heeft en inmiddels al weer opgestart is. Op dinsdagavond en zondagmiddag komen deze twee groepen bijeen om elkaar te ontmoeten rond allerlei relevante thema’s.

De Huyskamer.

De Simpelhuystochten op de donderdagmorgen zijn korte wandeltochten van 4 à 5 kilometer die beginnen en eindigen in het Simpelhuys, met aandacht voor stilte en bezinning. Tijdens de tochten wordt soms in stilte gewandeld, soms wordt het een Emmaüswandeling en andere keren wordt met elkaar nagedacht en gepraat over kleine thema’s. Om 9.30 uur worden de deelnemers met koffie of thee in de Huyskamer van het Simpelhuys ontvangen, waarna er om 10.00 uur een kort moment van wegzending in de kapel is. De tochten worden in of in de omgeving van Middelburg gelopen. Halverwege is er een moment van reflectie. Na de wandeling wordt koffie of thee in het Simpelhuys gedronken en wordt gedeeld wat de tocht bij de deelnemers heeft opgeroepen of heeft gedaan. De eerste Simpelhuystocht wordt gelopen op 10 februari.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de site of klik hier. Kosten 5 euro. Mocht de inschrijving niet lukken, dan kan worden gebeld met Henk Goudzwaard 06-83258390.

Meer informatie op www.stadskloostersimpelhuys.nl

Het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg.