Studieavond in Puttershoek over ‘Gods plan met Israël’

PUTTERSHOEK – De commissie Kerk en Israël afdeling Hoeksche Waard houdt woensdag 24 april een studiebijeenkomst in De Hoeksteen in Puttershoek. Spreker is Ruben Ridderhof namens Christenen voor Israël. Hij zal het onderwerp ‘Gods plan met Israël’ behandelen. Daarmee worden de joodse wortels van het christelijk geloof onder de aandacht gebracht.

Ruben Ridderhof.

Zo zal Ridderhof vragen bespreken als Wat is Gods plan met deze wereld? En hoe past Israël daarin? Hebben we als christenen niet een beetje het idee dat met de komst van de Here Jezus de rol van Israël is uitgespeeld? Maar wat moet je dan met al die ‘eeuwige beloften’ voor Israël? En hoe moeten we bijvoorbeeld als christenen duiden wat er momenteel in Israël plaatsvindt? Als Israël nog altijd een rol speelt? Hoe past de komst van de Here Jezus dan in dat plan?

Ruben Ridderhof bezocht als student Israël en vond die ervaring was behoorlijk verwarrend. ,,In plaats van het zwart-witbeeld dat ik uit de media had opgedaan, bleek Israël vele malen veelkleuriger te zijn.” Ruben werkte lange tijd voor Christenen voor Israël. ,,Door daarbij zó met Israël bezig te zijn, zijn de Bijbelse beloften voor Israël me gaan raken. Ik leerde het Joodse volk kennen en besefte welke unieke plaats het van de Heere heeft gekregen op deze aarde. Dat heeft me enorm aan het denken gezet en uiteindelijk mijn geloof enorm verrijkt. Dat deel ik graag met anderen.”

De studieavond in De Hoeksteen (Kerkplein 3) begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is vrij. Tijdens de avond worden er ook producten uit Israël verkocht.