Twee orgelconcerten in Dorpskerk van Ouddorp

OUDDORP – Jan Bezuijen geeft donderdag 11 juli een orgelconcert op het Van Vulpenorgel in de Dorpskerk van Ouddorp. (19.30 uur) Aan het concert wordt meegewerkt door Petra van der Sluijs (viool) en Marlies Schollaart (dwarsfluit). Op het programma staan werken van Bach, Buxtehude, Händel en Walter. Toegang gratis, er is een collecte voor de onkosten.

Jan Bezuijen.

Jan Bezuijen werd in 1954 geboren in Ouddorp. Hij kreeg zijn eerste muziekonderwijs van zijn vader. Hij studeerde piano en orgel, koor- en orkest directie en volgde cursussen bij de Kurt Thomas Stichting.

In 1978 begon hij met de beiaardstudie aan de Nederlandse Beiaard School te Amersfoort. In 1981 behaalde hij het praktijkdiploma en in 1984 het diploma Uitvoerend Musicus Beiaard, met de aantekening improvisatie. Jan Bezuijenj is stadsbeiaardier van Goedereede geweest en organist in Goedereede en Ouddorp. Daarnaast is hij dirigent. Hij gaf concerten in Nederland, België, Noorwegen, Litouwen en de USA.

Matine-orgelconcert

Ds C.J. Droger uit Vlaardingen geeft zaterdag 13 juli vanaf 11.00 uur in de Dorpskerk een matinee-orgelconcert. Met als thema ‘Wer nur den lieben Gott läst walten’ (Wie alleen de lieve God laat regeren) passeeren verschillende componisten de rebuer. Zo klinken werken van Bach en variaties van J.C. Rinck en Max Reger. Tot slot wordt een improvisaties op Psalm 56 gespeeld, waarvan een paar verzen worden gezongen.

Ds Droger (1963) is geboren en getogen in Middelharnis. Al heel jong leerde hij  op het harmonium van zijn grootouders orgelspelen. Daarnaast leerde hij zichzelf voor zijn tiende jaar het notenschrift aan.

In zijn tienerjaren kreeg hij vijf jaar orgelles van Rinus Verhage, die hem begeleidde naar het examen A voor orgel van de V.O.G.G, dat hij in 1981 behaalde. In 1983 werd hij organist in de Lukaskapel van het toenmalige verpleegtehuis ‘De Samaritaan’ te Sommelsdijk en dirigent van de Lukascantorij. In 1989 is hij theologie gaan studeren aan de Theologische Universiteit van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Apeldoorn. Op 21 januari 1995 werd hij bevestigd als predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Ouderkerk aan de Amstel. In 1999 ging hij aan de slag in Vlaardingen. Ds Droger heeft een grote passie voor orgels, bezoekt regelmatig orgelconcerten en speelt graag op historische orgels. Hij neemt geregeld deel aan verschillende predikants-concerten. In februari 2020 verscheen zijn boek Een gevoelige snaar – Een Bijbelse visie op muziek.