Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer presenteert jubileumboek

’s GRAVENPOLDER – De Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) in de Protestantse Kerk in Nederland presenteert woensdag 12 december het jubileumboek ’86 jaar Provinciale afdeling Zeeland’ van de VKB.


Het bestuur overhandigt tijdens deze feestelijke bijeenkomst het eerste exemplaar van het jubileumboek aan ds Arie van der Maas, classispredikant van de Delta.
De VKB afdeling Zeeland werd op 22 november 1932 opgericht in Goes. Na 86 jaar ondersteuning aan kerkrentmeesters in Zeeland wordt dit 86-jarig jubileum gemarkeerd met een bijzondere uitgave: een boek over de provincie, geschreven door Rook Belder. Het boek, 171 pagina’s dik en geïllustreerd met 121 foto’s, geeft een fraai inzicht in het reilen en zeilen van de afdeling door de jaren heen. Het is bijzonder te noemen dat een afdeling, die bijna een eeuw geleden werd opgericht, nog altijd dienstbaar is aan colleges van kerkrentmeesters.
De presentatie van het jubileumboek is woensdag 12 december in dorpshuis Ons Dorpsleven (Poelvoordestraat 36) in ’s Gravenpolder. Vanaf 19.00 uur wordt u welkom geheten, de bijeenkomst begint om 19.45 uur.
Om de organisatie van deze bijeenkomst in goede banen te leiden, wordt u verzocht u vóór 3 december aan te melden via het mailadres l.moerland@zeelandnet.nl