VKB Delta maakt kennis met Zuid-Holland

HELLEVOETSLUIS/NUMANSDORP – De Vereniging van Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse Kerk (VKB), classis Delta, houdt twee bijeenkomsten om kennis te maken met de kerkrentmeesters van de gemeenten die eerder tot de afdeling Zuid-Holland hoorden en sinds 1 januari deel uitmaken van de afdeling Delta.

Door de herstructurering van de PKN is het aantal van 74 classes gewijzigd in elf classes. De nieuwe classis Delta omvat naast Zeeland ook de Zuid-Hollandse eilanden Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten, Rozenburg en de Hoeksche Waard.

Per 1 april dit jaar worden 56 colleges van kerkrentmeesters overgeheveld van de Provinciale afdeling Zuid-Holland naar de afdeling Delta. De afdeling Delta belegt donderdag 28 februari 2019 in De Schakel achter de kerk van Nieuwenhoorn, Dorpsstraat 14 in Hellevoetsluis vanaf 19.30 uur de eerste kennismakingsbijeenkomst. De tweede kennismakingsbijeenkomst staat gepland voor donderdag 7 maart 2019 in Numansdorp om 19.30 uur in kerkelijk centrum De Voorhof, Torenstraat 16. De agenda voor deze bijeenkomsten volgt op 2 februari.

Verder zal ds Arie van der Maas tijdens de bijeenkomsten spreken over zijn rol als classispredikant en wat hij kan betekenen op het gebied van kerkbeheer. Gerrit Oosterwijk, beleidsmedewerker van de Dienstenorganisatie van de Protestantse kerk geeft een toelichting over het opmaken en insturen van de begroting en de jaarrekening in het nieuwe programma FRIS.

De VKB houdt ook twee bijeenkomsten in Zeeland: de eerste bijeenkomst is maandag 11 februari 2019 in dorpshuis Ons Dorpsleven, Poelvoordestraat 3 in ’s Gravenpolder. De tweede bijeenkomst is dinsdag 19 maart 2019 in het verenigingsgebouw van de Hervormde Gemeente, Kerkplein 1, in Burgh-Haamstede.