Wake voor vrede in Israël en Palestina

MIDDELBURG – De Raad van Kerken Middelburg houdt zaterdagavond 21 oktober vanaf 20.00 uur op het Abdijplein in Middelburg een wake voor vrede in Israël en Palestina.

De golf van geweld in Israël en Palestina in het weekend van 7 en 8 oktober schrok de wereld op. Er vielen vele doden en gewonden, veel mensen werden getraumatiseerd, werden dakloos en of zijn op de vlucht. Gevoelens van angst, woede, haat en machteloosheid beklemmen mensen in de regio en hun families en vrienden elders.

Vrede lijkt verder weg dan ooit in dit verscheurde land.

Vanuit de overtuiging dat alle mensen recht hebben op een veilig en menswaardig bestaan, hoopt de Raad van Kerken Middelburg dat mensen elkaar blijven zoeken op een weg naar een rechtvaardige vrede.

De wake op het Abdijplein begint om 20.00 uur met muziek, waarna een vredesvuur wordt ontstoken. Aansluitend wordt in stilte dit licht met elkaar gedeeld als teken van een intens verlangen naar vrede voor Israël en Palestina. De Raad roept op om een kaars of waxinelichtje mee te nemen naar de wake. De wake wordt besloten met muziek. Na afloop is iedereen welkom in het Hofje onder de Toren aan de Nieuwe Kerkgang.