Werelddiaconaat en zending vanuit plaatselijk perspectief

SOMMELSDIJK – ZWO-Delta houdt woensdagavond 31 mei 2023 in de Exoduskerk in Sommelsdijk een ontmoetingsavond over werelddiaconaat en zending vanuit plaatselijk perspectief.

Doel van de bijeenkomst is het verkrijgen van inzicht in nieuwe en bestaande mogelijkheden. Er zullen vragen worden behandeld als hoe je als zendings- of zwo-commissie verder gaat als je geen mensen meer kunt vinden, of hoe je zending en werelddiaconaat vorm geeft en gemeenteleden kunt betrekken. Aan de hand van vier denkbeeldige muren worden de vragen, eventuele belemmeringen en kansen op het gebied van zending en werelddiaconaat verzameld.

Op basis van de uitkomsten worden vervolgens de (on)mogelijkheden voor de toekomst van zending en werelddiaconaat besproken.

De avond in de Exoduskerk op 31 mei begint om 19.30 uur met koffie/thee en iets lekkers. Het programma begint om 20.00 uur.

De organisatie is in handen van Nic Rijnbende, consulent van de Diensteorganisatie van de Protestantse kerk. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot 22 mei via e-mail: n.rijnbende@protestantsekerk.nl