Zeeuwse inspiratiedag ‘Kerk laat je zien’

GOES – Kerken in Zeeland laten zich op verschillende manieren zien. Om elkaar extra te inspireren wordt zaterdag 24 november in Goes de Zeeuwse inspiratiedag gehouden, met als thema: ‘Kerk, laat je zien’ in kerk De Levensbron aan de Mansholtlaan 1.

Het evenement begint om 12.00 uur met een lekkere lunch, waarna diverse inspirerende mensen wat zullen vertellen. Tijdens de workshops worden kennis en ervaringen gedeeld. Bovendien worden handvatten aangereikt om mee aan de slag te gaan.

 

Programma:

11:30 – 12:00 uur Inloop
12:00 – 12:30 uur Lunch
12:30 – 13:30 uur Plenair programma
13:30 – 14:30 uur Workshopronde 1*
14:35 – 15:35 uur Workshopronde 2*
15:45 – 16:15 uur Plenaire afsluiting met Pakistaanse hapjes
16:30 – 18:00 uur Concert van Zingen in de Kerk

Workshops

Tijdens de inspiratiedag worden negen workshops gehouden. Er zijn twee rondes, dus je kunt er twee uitkiezen. Tijdens het aanmelden kun je je voorkeur aangeven. De workshops gaan over de volgende onderwerpen:

The impact of a tiny church
Engelstalige workshop waarin de deelnemer samen met Karin van den Broeke en de Pakistaanse bisschop Ds. Humphrey Sarfaraz Peters ontdekt hoe je als kerk betekenisvol kunt zijn in je eigen omgeving.

Sporen van God in het dorp
Hoe kun je als dorpsgemeente laten zien dat je er bent? Welke mogelijkheden zijn er en hoe pak je dat dan aan? Dorpskerkambassadeur Mathilde Meulensteen en classispredikant ds. Arie van der Maas gaan met u in gesprek.

Tussen kunst en kerk
Creatief aan de slag. Welke beelden komen er bij je op als rond het thema van deze dag? Maak met elkaar een schilderij over het thema ‘Kerk, laat je zien’.

Contextueel Bijbellezen begint bij jezelf: Wat houdt me bezig? En: Wat speelt er in de samenleving en heb ik daar als gelovige een rol in?

Pakistaans koken
Samen met mevrouw Sarwar van de Urdu gemeente uit Rotterdam koken de deelnemers Pakistaanse gerechten.

Samenwerken met scholen
Hoe kun je samenwerken met basisscholen en zo het geloof bij kinderen laten kiemen en groeien? In deze workshop ontdek je hoe de lijntjes kunnen lopen.

Acties Zeeland voor Pakistan
Hoe voeren gemeenten in Zeeland actie voor Pakistan? In de workshop worden ideeën uitgewisseld.

Mensen van Hoop
Hoe is het leven van christenen in Pakistan en Pakistaanse christenen in Nederland? Kor Grit heeft een aantal jaar afwisselend in Pakistan en Nederland gewoond om onderzoek te doen en zal hierover vertellen.

Liturgisch bloemschikken
Aan de hand van een voorbeeld dat je zelf maakt leert je meer over de kleuren, symbolen, vormen en materialen, zodat je er zelf mee aan de slag kunt.

Klik hier om u aan te melden voor de Zeelanddag.