Hoe verder na corona?

WESTKAPELLE – Alle kerkleden zijn welkom op de bijeenkomst over de vraag hoe we als gemeenten zullen functioneren na Corona, die de Ring Walcheren van Classis Delta woensdag 10 november 2021 houdt in verenigingsgebouw Bij de koster de aan de Markt 65 in Westkapelle. Deze begint om 19.30 uur, maar vanaf 19.15 is er al een inloop met koffie en thee. Van de bezoekers wordt gevraagd een mondmasker te dragen bij loopbewegingen en de anderhalve meter afstand in acht te nemen.

De kerkenraadsleden van Nieuw- en Sint Joosland en Ritthem vergaderden 19 juli 2020 op ruime afstand van elkaar in de kerk van Nieuwland. Enkele leden waren met kennisgeving afwezig. foto Willem Staat

Onze classispredikant dominee Arie van der Maas geeft een presentatie over dit thema. Corona hakt diep in het kerkelijk leven. Noodgedwongen moeten allerlei dingen anders. Onder dergelijke omstandigheden is het erg moeilijk om bij elkaar betrokken te blijven in de gemeente. Maar deze tijd biedt ook kansen om als kerk in de samenleving zichtbaar te zijn en te blijven. Wat zal de toekomst voor ons gemeenten brengen?

De landelijke kerk publiceerde over dit thema de visienota  Van U is de toekomst. Elementen daaruit zijn verwerkt in de brochure  kerk na corona  met als  subthema Hef op uw hoofden,  poorten wijd (Psalm  24). Dominee Van der Maas zal daar op ingaan.

Het programma is als volgt:

  • Deze is vanaf 19.15 uur met koffie en thee.
  • Opening. Deze is om 19.30 uur door de protestantse gemeenschap Westkapelle met een korte presentatie wat het betekent kerk te zijn in het dorp.
  • 19.50 uur: Gemeente zijn na corona. Onze classispredikant ds Arie van der Maas leidt dit onderwerp in.

Ca 20.45 uur PAUZE

  • 21.00 uur: Verwerking van het onderwerp
  • 21.35 uur: Diversen. Indien daar nog tijd voor is wordt er een rondje langs de gemeenten gehouden om elkaar deelgenoot te maken van zaken die we met elkaar willen delen.
  • 21.45 uur: Afsluiting. Daarna is er gelegenheid om met elkaar na te praten